bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Puk mě dnes pronásledoval, smál se Zibanejad. Ovečkina a spol. sestřelil pěti góly

6. března 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

V Madison Square Garden jsou zvyklí na výjimečná představení. Ve slavné hale na Manhattanu pěla Marilyn Monroe serenádu pro J. F. Kennedyho, Muhammad Ali vrátil porážku další boxerské legendě Joe Frazierovi, basketbalový mág Michael Jordan se blýskl 55 body v mači přezdívaném „Double Nickel Game“.

Hokejovým příspěvkem na tento seznam budiž sedmé finále Stanley Cupu 1994. A teď také one man show Miky Zibanejada.

Švéd s íránskými kořeny se stal čtvrtým mužem, jemuž se v 21. století povedlo v NHL dát za jediný mač pět branek. Napodobil další Evropany Mariana Gáboríka, Johana Franzéna a Patricka Laineho.

„Puk mě dnes pronásledoval,“ smál se šestadvacetiletý kanonýr. „Byl jsem pokaždé ve správný čas na správném místě. Když se podíváte na ty branky, padly po parádních akcích. Samozřejmě, ještě větší radost mám z toho, že jsme vyhráli. Budu si na tento večer pamatovat hodně dlouho,“ povídal jeden z ofenzivních tahounů NY Rangers.

Washingtonu nasázel čtyři branky v normální hrací době, aby posléze udeřil ještě v prodloužení a sťal naděje Caps na bonusový bod. Před ním si stejně svých pět tref naposledy rozložil Rus Sergej Fjodorov v roce 1996, shodou okolností také proti Washingtonu.

Capitals k výhře nestačily ani tři body Ilji Kovalčuka, ani dva góly Alexe Ovečkina. Mimochodem, vyhlášený šutér nikdy v NHL nezažil pětigólový večer. I tak má ve statistikách zapsáno 705 přesných zásahů a už jen čtyři ho dělí od převzetí sedmého místa v historické tabulce. To zatím okupuje Mike Gartner.

Není vyloženě náhodné, že se raritním kouskem blýskl právě Zibanejad. V MSG dobře vědí, koho v něm mají. Vždyť se v této sezoně zlepšil už na 38 gólů! Podruhé pak viděl padat na led čepice na oslavu svého hattricku. Zibanejad zkrátka střelecký instinkt nepostrádá. A teď se mu všechno sešlo v jeden zápas.

Sám se ale o statistiky příliš nezajímá a spíše řeší, zda se náhodou Jezdci ještě nezvládnou prokousat do play off. Spolu s Artěmijem Panarinem se tam snaží tradiční newyorský klub prostřílet, dotáhnout svým ofenzivním uměním.

„Každé další utkání je pro nás tím nejdůležitějším v sezoně. Musíme dál makat a hrát současným stylem. Víme, že tudy vede cesta k úspěchu,“ prohodil Zibanejad, před nímž smekli spoluhráči i soupeři.

Za všechny vypíchněme slova Ryana Stromea, dalšího forvarda Rangers. „Mika je jedním z nejpodceňovanějších hokejistů v NHL. Nikdo o něm nemluví. Přitom umí skvěle zahrát v ty nejdůležitější chvíle, říká si o puk, věří ve své kvality. Zítra přijde na trénink zase s pokorou a bude tvrdě dřít. V tom ho následujeme a tím nás inspiruje.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.