bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Puljujärvi chce ve Finsku zůstat celou sezonu. Soustředím se na Kärpät, říká

13. listopadu 2019, 13:30

Ondřej Mach

Jesse Puljujärvi v letošním ročníku návrat do National Hockey League neplánuje. Jednadvacetiletý útočník v pondělí uvedl, že se soustředí na zbytek sezony v dresu Oulu. Do nejprestižnější hokejové ligy světa se podle klauzule ve svém současném kontraktu může vrátit před 1. prosincem.

Mladému Finovi na počátku července vypršel tříletá nováčkovská smlouva a s Edmontonem, který vlastní jeho práva, se dosud na nové nedohodl. Puljujärvi přitom za celou dobu o podpis neprojevil žádný zájem a vrátil se do vlasti, kde momentálně působí v mateřském celku Kärpät Oulu.

Rodák z Älvkarleby je ve finské nejvyšší soutěži spokojen a navíc se mu velmi daří. V osmnácti ligových zápasech nasázel jedenáct branek a přidal devět asistencí. V celkové tabulce produktivity mu pak patří šestá příčka.

„Svůj čas v Kärpätu si užívám. Stoprocentně se soustředím na hraní v Oulu až do konce sezony. Naším cílem je dostat se daleko v play off,“ řekl Puljujärvi finskému reportérovi Sami Hoffrénovi.

Edmonton si od vzpurného útočníka hodně sliboval: vždyť jej v roce 2016 draftoval jako celkově čtvrtého. Puljujärvi se ale v sestavě Olejářů během tří let výrazně neprosadil a několikrát skončil na farmě. V minulém ročníku nastoupil ke 46 utkáním a zapsal devět bodů za čtyři góly a pět asistencí.

„Získává sebevědomí,“ pravil pro kanadskou televizní stanici Sportsnet v říjnu generální manažer Oulu Harri Aho. „Jde krok po kroku a nyní byl nominován do reprezentace na turnaj Karjala. Je na správné cestě, vypadá to dobře.“

Pro organizaci z Alberty se tak stále více pravděpodobnější stává varianta s výměnou jeho práv. „Ken Holland má více možností,“ myslí si novinář Sportsnetu Chris Johnston. „S týmy intenzivně jednal už v létě, trvalý zájem projevovali třeba New York Rangers.“

Holland už dříve uvedl, že je připraven držet hráčova práva po celou sezonu. „Věřím, že je o něj zájem,“ nechal se slyšet pro Edmonton Journal. „Nedostal jsem ale nic, co by mě přimělo dohodu dokončit.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.