bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Puljujärvi? Už za nás nikdy nechce hrát, mrzí edmontonského kanonýra Draisaitla

29. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Doufal, že edmontonský generální manažer Ken Holland a finský talent Jesse Puljujärvi najdou společnou řeč. Že dvaadvacetiletý útočník uvítá šanci ukázat se pod novým vedením Oilers a pomůže mančaftu dobrými výkony. Leon Draisaitl se ale takového vývoje nedočkal. Puljujärvi si postavil hlavu a odešel do Kärpät Oulu.

Německý kanonýr by byl za Puljujärviho v kabině Olejářů rád.

Ví, že Edmonton potřebuje na ledě každou pomoc k tomu, aby se zase vrátil do play off. A Puljujärvi je i přes mnohá negativa stále hráčem, který šel před třemi lety na draftu ze čtvrtého místa a o němž Holland tvrdí: "V top 5 by ho tehdy draftoval každý generální manažer v NHL."

Puljujärvi během tří sezon u Oilers celkově nepřesvědčil, nicméně pár záblesků svého talentu a potenciálu ukázal.

Draisaitl to viděl pěkně zblízka, ať už ze střídačky, nebo přímo z ledu. Ví, že Puljujärvi umí dobře vypálit i chytře přihrát. Že skvěle bruslí a má tah na branku. I díky tomu, že společně sehráli pět akcí, které skončily gólem. A v sezoně 2019/2020 by jich mohlo pod nově příchozím koučem Davem Tippettem být klidně mnohem víc.

Mohlo, jen kdyby Puljujärvi nezaujal k Edmontonu tak přezíravý postoj. "Už za nás nikdy nechce hrát. Tak to v tuto chvíli cítí," doneslo se i k Draisaitlovi. Ten přitom podotýká, že si nikdy nevšiml ze strany Puljujärviho jakéhokoliv náznaku nespokojenosti.

"Samozřejmě bych si přál, aby pomohl našemu týmu a dařilo se mu u nás, ale momentálně to vypadá, že zkrátka už Olejářem být nechce," dodává jeden z nejlepších střelců v NHL.

"Třeba se to změní, uvidíme," nezatracuje Puljujärviho, který má čas do 1. prosince 2019 podepsat s Edmontonem smlouvu. Rovněž je ovšem ve hře varianta, že tou dobou už bude patřit někomu jinému. Holland přiznal, že jednal s několika kluby NHL. Čeká však na férovou nabídku, jinak Finova práva nevymění.

Nyní je jeho cena nízká. Kvalitní hra předváděná v Kärpätu by ji mohla zvýšit. V Oulu mu chystají výsadní roli a hlásí, že mu chtějí pomoci na cestě za snem, za dlouhodobým angažmá v NHL.

Draisaitl by uvítal, kdyby byla Puljujärviho budoucnost spjatá s Oilers. Edmonton kvalitní křídla postrádá a vzdorovitý borec s krkolomným jménem může takovým časem být. Třeba už brzy.

Zatím je jeho vizitka nevalná, ve 139 zápasech zvládl Puljujärvi nasbírat jen 37 bodů, k tuctu z nich přitom potřeboval Connora McDavida.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.