bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Quick bude mimo několik měsíců. Šance pro Budaje, nebo přijde Pavelec?

17. října 2016, 13:00

Michal Belšán

Los Angeles Kings řeší velký problém. Jeden z nejlepších gólmanů v NHL Jonathan Quick totiž v utkání se San Jose Sharks utrpěl vážné zranění v oblasti třísel a svému celku podle zámořských médií bude chybět tři až čtyři měsíce. Dostane šanci z farmy povolaný slovenský brankář Peter Budaj (na snímku)?

Už když po první třetině nenastoupil Quick do brány, začali se fanoušci Kings obávat. A oprávněně. Ačkoliv bezprostředně po konci střetnutí nebylo známo, jak vážné je jeho zranění, vypadá to, že se potvrdí ty horší obavy. „Jonathan ještě navštěvuje doktory, nedá se tedy přesně konstatovat, jak dlouho bude chybět,“ řekl generální manažer Kings Dean Lombardi. „Rozhodně ale nemůžeme očekávat rychlý návrat.“

Pro Quicka to není úplně první vážnější zranění. Již v prosinci 2013 si natáhl třísla a zmeškal téměř dva měsíce. Tehdy ho nahradili Martin Jones s Benem Scrivensem, ani jeden v týmu již není. Jonathan Quick rovněž prodělal operaci vyhřezlé ploténky v létě 2012 a operaci zápěstí před dvěma lety.

Jon Rosen z LA Kings Insider nadále zjistil, že Kings rozhodně nebudou chtít jeho rekonvalescenci uspěchat a riskovat, že by se mu zranění vrátilo. A nastává tedy problém… Poradí si Kings s absencí své brankářské jedničky?

Zápas proti Sharks za Quicka dochytal Jeff Zatkoff, který by se nyní měl stát novým mužem číslo jedna. Devětadvacetiletý americký brankář působil v minulé sezoně v Pittsburghu, kde odchytal 14 zápasů v základní části a dva v play-off.

Z farmy byl povolán také Peter Budaj. Zkušený slovenský brankář v NHL chytal pravidelně naposledy v sezoně 2013/2014 za Montreal, v minulém ročníku však zářil v AHL. Za Ontario Reign podával skvělé výkony a získal Baz Bastien Memorial Award pro nejlepšího brankáře této soutěže.

Účastník dvou světových šampionátů a stejného počtu olympiád by tak mohl ukázat, že na NHL stále má. „Peter a Zato (Zatkoff) nám společně vychytají několik vítězství,“ věří jim trenér Darryl Sutter. „Víme, že tento post máme velmi slušně obsazený. Zároveň si ovšem uvědomujeme, že nemůžeme očekávat stejné kousky jako od Jonathana,“ dodává kouč.

V dresu Kings už se ale Budaj jednou představil. V únoru jim pomohl k vítězství 5:4 v prodloužení nad  Rangers. „Myslím si, že tento rok už je v jiné situaci. V minulé sezoně odchytal za Ontario téměř každé utkání a vybojoval si významnou pozici. Je to zkušený a osvědčený chlapík,“ věří Sutter Budajovi.

A pozor! Včera večer se objevila ještě spekulace, že Kings jeví zájem o Ondřeje Pavelce. Toho si mohli stáhnout z listiny k zařazení (neboli waivers) poměrně nedávno, ale neměli na něj místo pod platovým stropem. Dojde tedy k nějaké dohodě, kde by Winnipeg byl ochotný platit část platu českého gólmana?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.