bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Raanta je po operaci, Arizona nového brankáře nepřivede

11. prosince 2018, 10:22

Jan Vojkůvka

Arizona Coyotes, jež v této sezoně hraje po trápení v minulém ročníku opět solidní hokej, přišla o svou brankářskou jedničku. Antti Raanta, který vynechal posledních šest zápasů kvůli zranění v dolní polovině těla, se o víkendu podrobil operaci a podle spekulací dokonce hrozí, že pro něj celá sezona skončila.

Mělo jít o zákrok, který pomůže Raantovi vyřešit problémy, jež ho od konce listopadu tížily. Jenže při operaci bylo podle zveřejněných informací odhaleno mnohem větší poškození, než se čekalo. A Raantu čeká nyní dlouhá rekonvalescence.

„Dobrou zprávou je, že dlouhodobé zdraví Anttiho je díky operaci zajištěné. Délka léčby ale bude o něco delší, než jsme doufali,“ uvedl generální manažer Arizony John Chayka. „Ale zase, opakuji, má teď šanci být dlouhodobě zdravý. A to je pro nás hlavní.“

Chayka se také rozpovídal o tom, že příliš neočekává návrat své jedničky ještě v této sezoně. „Víc se dozvíme, až začne rehabilitace, ale prozatím je ze hry na dobu neurčitou a je tu velká pravděpodobnost, že bude scházet do konce sezony,“ uvedl. 

Vypořádat se s tak výraznou ztrátou nebude pro Arizonu snadné. Jednou z možností je, že by Coyotes přivedli do týmu dalšího brankáře, což ale podle Chayky není příliš pravděpodobné. Mnohem raději by se spolehl na gólmany z farmy, kteří by měli krýt záda dvojce Darcymu Kuemperovi.

A to i přesto, že Kuemper je momentálně rovněž na marodce kvůli zranění v dolní polovině těla a nehrál od 21. listopadu. Kuemper je ovšem s týmem, trénuje a vyrazil i na čtyřzápasový trip, do něhož Arizona vstoupí už v úterý zápasem v Bostonu.

„Je pouze otázkou času, kdy se vrátí. Se zdravím je na tom dobře,“ řekl Chayka, jenž očekává, že by Kuemper mohl naskočit do branky už v průběhu tohoto tripu. „Teď, když je Antti ze hry, je pro nás nesmírně důležitou součástí týmu. Myslím, že už prokázal, že je jednou z nejlepších dvojek v lize. Teď bude mít příležitost, aby ukázal, že je schopný být i jedničkou.“

Přivést dalšího brankáře není pro Chayku na pořadu dne i proto, že Adin Hill je schopný v brance dostatečně kvalitně zaskočit. A platí to zejména o Hillovi, který v sedmi odchytaných zápasech zapsal na konto 4 výhry s průměrem 1,62 inkasovaných branek a úspěšností zákroků 93,9 %. 

„Adin Hill pro nás odvádí dobrou práci. Je to dobrý a mladý brankář,“ řekl k dvaadvacetiletému Kanaďanovi Chayka. „Naskočil do hry, vychytal pár výher... Jako každý mladý brankář, i on má své lepší a horší dny, ale jsme z něho nadšení a jsme rádi, že ho máme v týmu.“

Coyotes navíc mají v týmu ještě Calvina Pickarda, kterého přivedli na konci listopadu z listiny volných hráčů. Ten ale na svou šanci stále čeká.

Arizona, která v této sezoně má i na to, aby se poprvé od roku 2012 podívala do play off, má ve své brankáře naprostou důvěru. Dokáže se ale bez své jedničky obejít dlouhodobě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.