bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Radek Faksa prodloužil v Dallasu! V organizaci Stars by měl zůstat další tři roky

12. července 2017, 8:00

Lukáš Podleśny

Po zpackaném ročníku se Dallas pokusí vrátit mezi nejlepší týmy a v příštích sezónách k tomu bude pomáhat i Radek Faksa. Ten letos odehrál svou první celou sezónu NHL, díky které si vysloužil novou smlouvu.

Rodák z Opavy se do zámoří vyhoupl z mládežnických týmů Třince. Mezi Oceláři Radek Faksa strávil čtyři sezóny, nicméně poté zamířil do Kitcheneru. Draftován byl v roce 2012 Dallasem, který si ho vybral jako třináctého v pořadí. V draftu byl tedy výše než například Tomáš Hertl nebo již dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, Olli Määttä. 

V konkurenci dvojice Jamie Benn – Tyler Seguin svůj tým netáhne bodově, ale jednoznačně patří mezi největší dříče Dallasu. Loni Faksa zaznamenal jen 12 branek a 21 asistencí, avšak na druhou stranu přidal 101 hitů a 62 zablokovaných střel. V počtu hitů byl tedy mezi hráči Dallasu čtvrtý a v počtu zablokovaných střel útočníky dokonce druhý. Celkově pak v poslední zmíněné statistice zaznamenal pozici 21. nejlepšího forvarda celé NHL.

Zřejmě tak hlavně díky bojovnosti a obětavosti si český mladík řekl o novou tříletou smlouvu. V posledních třech letech Faksa vydělával přes 860 000 dolarů ročně, ale po letošní sezóně si výrazně polepší. Roční plat třiadvacetiletého borce naroste na 2,2 miliónů a celkově si proto český útočník vydělá 6,6 miliónů dolarů.

„Jsme nadšeni, že s námi Radek bude i další tři sezóny. Je důležitou součástí toho, co se v Dallasu snažíme vybudovat,“ říká generální manažer Stars, Jim Nill. Ten si tak v týmu může hýčkat dva velmi kvalitní centry české národnosti, neboť kromě Radka Faksy Dallas nedávno podepsal i Martina Hanzala. A nutno říci, že moc lepších útočníků mezi Čechy v současnosti nenajdeme.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.