bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Radulov zvyšuje své nároky. Třicetiletý bohatýr chce šestiletou smlouvu

21. února 2017, 13:30

Vojtěch Balon

Návrat do NHL Alexandrovi Radulovovi vychází, o tom není sporu. Ruský reprezentant je druhým nejproduktivnějším hráčem Montréalu, více kanadských bodů nasbíral jen kapitán Habs Max Pacioretty. Zatímco loni Radulov podepsal smlouvu jen na rok, nyní se proslýchá, že bude požadovat hned šestiletou dohodu. Přistoupí na to generální manažer Marc Bergevin?

Podobně jako Radulov si před pár lety počínal další ruský snajpr Alexandr Sjomin, který ve výlukou poznamenané sezóně 2012/2013 doslova zářil v dresu Caroliny Hurricanes, načež v Raleighu podepsal pohádkovou sedmiletou smlouvu. Jeho produktivita rázem klesla a Sjomin byl nakonec ze své smlouvy vykoupen.

Alexandr Radulov se v posledních letech úspěšně zbavuje pověsti floutka, po dominantních sezónách v dresu moskevského CSKA se mu daří i za velkou louží. Rodák z Nižného Tagilu stejně jako zmiňovaný Sjomin pochopitelně zvýšil své nároky, pokud mu Habs nepředloží alespoň šestiletou smlouvu, Radulov si bude chtít nechat za přistoupení na kratší kontrakt tučně zaplatit. Nick Kypreos ze Sportsnetu zmínil částku 21 milionů dolarů za tři roky.

Většina ofenzivních opor Montréalu má v kapse pro klub (a platový strop) velmi příznivé smlouvy. Kapitán Pacioretty až do roku 2019 bude brát "jen" 4,5 milionů dolarů ročně, Brendan Gallagher bere ještě o necelý milion méně. Aktuálně je nejdražším útočníkem Canadiens šestimilionový Tomáš Plekanec, jemuž ale po příští sezóně končí smlouva a prakticky určitě bude muset přistoupit na nižší gáži.

Prostor pod platovým stropem by se pro vylepšenou Radulovovu smlouvu vešel, generálního manažera Marca Bergevina ale ještě čeká těžké rozhodování. Alexi Galchenyukovi končí smlouva v létě, hvězdnému Careymu Priceovi jen o rok později. Oba budou stejně jako Alexandr Radulov požadovat vylepšené podmínky, příčinou toho by se Habs pod platový strop už vejít nemuseli.

V Montréalu si musí ujasnit jedno: do jaké míry je ruský bohatýr součástí jejich dlouhodobých plánů?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.