bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rakovina a konec sezony. Útočník Philadelphie zažívá těžké životní období

14. prosince 2019, 20:42

Matěj Hodoval

Philadelphii a celou National Hockey League obletěla smutná zpráva. Útočníkovi Flyers Oskaru Lindblomovi byla diagnostikována rakovina, vážné onemocnění ho navíc připraví o zbytek minimálně letošní sezony.

Těžká životní zkouška v pouhých třiadvaceti letech.

Oskaru Lindblomovi diagnostikovali lékaři, v čele s odborníky z Pensylvánské univerzity, Ewingův sarkom, což je velmi vzácný typ rakoviny kosti a měkké tkáně kolem kosti.

„Příští týden se podrobí ještě podrobnějším vyšetřením, poté okamžitě započne léčba,“ ohlásil generální manažer Chuck Fletcher.

Švédský hokejista chyběl svému celku už v posledním utkání s Carolinou, kdy na jeho místo povolali Letci českého forvarda Davida Kašeho. 

V letošní sezoně odehrál třicet duelů, v nichž vstřelil jedenáct branek a na dalších sedmi se podílel asistencí. Jak informoval také generální manažer Flyers, rodák z Gävle už v aktuálně probíhajícím ročníku žádné další starty nepřidá.

Napříč sociálními sítěmi kolují přání a pozitivní vzkazy pro nemocného Švéda, kromě spoluhráčů se přidali i další týmy z National Hockey League a dokonce z jiných sportovních odvětví. V tuto chvíli zkrátka jde sport stranou.

„Flyers udělají vše možné, aby Oskara podpořili a pomohli mu zajistit nejlepší možnou péči,“ zakončil smutné oznámení Fletcher.

Doufejme, že Oskar Lindblom svůj nejtěžší zápas kariéry zvládne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.