bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rána pro Neuvirtha. Na zkoušce v Torontu neuspěl, co s ním bude dál?

25. září 2019, 2:35

David Jahoda

Byl přesvědčený, že v Torontu získá místo a prodlouží si kariéru v NHL. Jenže snažení Michala Neuvirtha nakonec šťastný konec nemá. V Maple Leafs si pozici nezískal, kanadský celek ho propustil ze zkušebního kontraktu.

Po konci ve Philadelphii trénoval přes léto s pražskou Spartou, společně se svými zástupci vyhlížel různé možnosti. Když přišla nabídka porvat se o místo v Torontu, všechno ostatní shodil ze stolu a šel po ní. „Toronto je pro mě velká čest. Jako Sparta tady v Čechách, takový Real Madrid v hokeji. Jsem nadšený,“ vykládal v červenci nadšeně Neuvirth.

Vypadalo to, že do karet mu hraje i další věc. Dvojku z předešlé sezony Garreta Sparkse poslalo vedení Javorových listů výměnou do Las Vegas. Neuvirth si dokonce nechal udělat masku s motivy Toronta, což u gólmanů, kteří nemají místo jisté, není obvyklé. Tolik si 31letý rodák z Ústí nad Labem věřil.

Nakonec ale dopadlo vše jinak, než si vysnil.

Podle dostupných informací ze zámoří měl v pro něj důležitém období zdravotní problémy, které ho ostatně doprovázely po většinu času během kariéry v NHL. V přípravě odchytal za Toronto jen dvě třetiny zápasu proti Buffalu, z 22 střel pustil dva góly. Víc nestihl.

Kariéra v NHL, v níž působil od sezon 2008/09 a v dresech týmů Washingtonu, Buffala, New Yorku Islanders a Philadelphie odchytal dohromady 273 zápasů, je pro Neuvirtha bohužel nejspíš už nyní uzavřená. Možnost v Torontu se jevila jako poslední šance jak se v nejlepší lize světa udržet.

Co bude s účastníkem Světového poháru v roce 2016 dál, je otázkou. Půjde do Švýcarska, do Skandinávie, nebo se objeví v české Tipsport extralize? Jisté by mělo být jedno: Neuvirtha neláká KHL. „Něco jsem z Ruska měl, ale nemám zapotřebí tam chodit,“ vyjádřil se už v červnu v rozhovoru pro iSport.cz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.