bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rána pro Rangers, v bojích o play off budou bez Kreidera. Mimo hru také Green u Oilers

29. února 2020, 9:45

Jan Vojkůvka

Chris Kreider, který je jednou z hlavních tváří vzestupu New York Rangers, bude svému týmu chybět až jeden měsíc! V utkání proti Philadelphii utrpěl zlomeninu nohy, když blokoval střelu soupeře.

Kreider ve 13. minutě první třetiny zblokoval v pravém kruhu prudkou ránu Philippa Myerse a okamžitě bylo jasné, že je zle. Nejen, že Kreidera projektil doslova sestřelil, ale především se nemohl útočník Rangers o svou nohu opřít a v tváři měl všeříkající výraz. V utkání nemohl pokračovat.

Prvotní vyšetření odhalilo zlomeninu nohy, která si může vyžádat podle odhadů tři až čtyři týdny léčby. Tedy prakticky celý březen. To je pro Rangers ohromná ztráta v bojích o play off, na které se snaží dotáhnout.

Rangers mohutně stahují svou ztrátu na elitní osmičku Východní konference, na kontě mají 9 výher z posledních 11 zápasů a v jejich dresu řádil právě i Kreider. Tomu se povedlo v posledních 34 zápasech nasbírat 32 bodů za 18 branek a 14 asistencí. Díky tomu si vylepšil svou statistiku na 45 bodů v 63 zápasech sezony.

Kreiderovo jméno bylo dlouho součástí spekulací o výměně. S tím, jak se Rangers začalo dařit, však možnost změny působiště vzala za své. Naopak osmadvacetiletý útočník v pondělí podepsal sedmiletý kontrakt s průměrným ročním výdělkem ve výši 6,5 milionu dolarů.

V klíčové fázi sezony však bude svému týmu chybět a to je pro tento celek ohromná ztráta. Po pomalejším vstupu do sezony totiž patří k nejlepším střelcům týmu a jeho místo bude obtížné zaplnit.

Zraněná posila

Obdobné problémy hlásí i Edmonton. Ten přivedl před uzávěrkou přestupů do svého dresu z Detroitu obránce Mika Greena, jenž měl vyztužit defenzivu a pomoci svému novému týmu v bojích o play off. Jeho mise však doznala obrovských trhlin.

Ve svém druhém utkání za Edmonton se totiž zranil. Stalo se tak ve středečním duelu proti Vegas a Green toto střetnutí odnesl zraněním kotníku, které si vyžádá tři až čtyři týdny léčby. Zkušený bek tak nebude moci Olejářům, kteří mají na deváté místo Západní konference náskok jen dva body, přinejmenším do druhé poloviny března v honbě za play off pomoci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.