bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers cílí na pátou výhru, Colorado touží přerušit sérii porážek

9. listopadu 2018, 19:00

Jan Vojkůvka

Noc z pátku na sobotu přinese v zámořské NHL celkem šest zápasů, ve kterých budou k vidění velmi zajímavé duely. New York Rangers v souboji týmu, které se snaží dostat ze dna Východní konference, vyzvou Detroit a cílem je vybojovat páté vítězství v řadě. V Západní konferenci naopak Colorado touží po čtyřech porážkách konečně zvítězit, čeká je však cesta na led Winnipegu.

01:00 Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils

Toronto a New Jersey měli ve čtvrtek volno a do pátečního duelu vstoupí z různých pozic. Zatímco Maple Leafs vyhráli poslední dva zápasy, New Jersey v posledním duelu schytalo debakl 3:7 a z posledních pěti duelů vyhrálo pouze jednou na ledě trápícího se Pittsburghu.

Devils špatná forma v poslední době navíc srazila až na 14. místo Východní konference a horší jsou už jen hráči Detroitu a Floridy. Toronto se naopak, zdá se, dokázalo dobře popasovat se ztrátou Matthewse a nadále se mu daří vyhrávat. Formu bude chtít potvrdit i v dalším domácím utkání.

01:00 Washington Capitals – Columbus Blue Jackets

Capitals se po dvou porážkách vrátili v posledních dvou duelech proti Edmontonu a Pittsburghu na vítěznou vlnu a v poměrně dobré formě vyzvou na domácím ledě Columbus. Blue Jackets se sice podařilo v posledním utkání přehrát Dallas, ale celkově se svou formou být spokojení nemohou. 

Columbus je po 15 odehraných zápasech na osmém místě Východní konference a trochu zůstává za očekáváním. V obdobné pozici je ale i obhájce Stanley Cupu z Washingtonu. Capitals mají odehráno o jeden zápas méně než Columbus a jsou se stejným počtem bodů na sedmé příčce. 

01:30 Detroit Red Wings – New York Rangers

V dalším ze zápasů se střetnou dva týmy, které se snaží odrazit ze dna. Domácí Red Wings se odpoutali z poslední příčky Východní konference a po zpackaném začátku sezony se jim podařilo nasbírat v posledních týdnech už pět výher. Navíc v posledních pěti zápasech se radovali z vítězství hned čtyřikrát a nad jejich síly byl pouze Edmonton. 

Ještě v lepší formě jsou Rangers z New Yorku. Těm se podařilo vyhrát čtyřikrát v řadě a cenné byly zejména venkovní výhry v San Jose a Anaheimu, které New York urval po nájezdech. Díky nim se nakopl k mnohem lepším výkonům a doma si poradil s Buffalem a Montrealem.

02:00 St. Louis Blues – San Jose Sharks

San Jose se muselo po dvou prohrách sklonit v noci na pátek před Dallasem, se kterým prohrál 3:4. Žraloci však musí prohru hodit rychle za hlavu, jelikož hned další hrací den je čeká St. Louis, jež se sice doposud herně trápilo, ale z posledních čtyř zápasů se radovalo hned třikrát z vítězství.

A výhry to rozhodně nebyly vůbec vydřené. Naopak. Chicago porazili Bluesmani 7:3, Vegas 5:3 a Carolinu hladce 4:1. San Jose tak nečeká na ledě St. Louis vůbec nic snadného.

02:00 Winnipeg Jets – Colorado Avalanche

Colorado se nenachází ve vůbec dobré formě. V posledních čtyřech zápasech prohrálo a ani v dalším střetnutí nebude mít na růžích ustláno. Na ledě Winnipegu, který má stejně bodů jako Laviny, se pokusí svou mizérii z posledních dvou týdnů zarazit.

Doposud se přitom Coloradu na hřištích soupeře dařilo, ale v zápasech v Minnesotě, Calgary a Vancouveru neuspělo. Pravdou však také je, že se jednalo o velmi těsné zápasy a proti Calgary přišlo Colorado o jasné vedení a s Vancouverem prohrálo až po prodloužení 6:7. 

Winnipeg naopak předvádí hodně kolísavé výkony a v posledních zápasech po každé výhře přišla porážka. Jets však mají za sebou týden volna, když naposledy hráli 2. listopadu. Jak se přestávka projeví na jejich výkonu? 

04:00 Anaheim Ducks – Minnesota Wild

V závěrečném duelu pátečního programu přivítá Anaheim na svém ledě Minnesotu. Domácí Kačeři přerušili na začátku týdne černou šňůru sedmi proher v řadě a dokázali vyhrát dva z poslední tří zápasů. Svou narůstající formu budou chtít potvrdit i proti Minnesotě, která prožívá dlouhý trip na hřištích soupeře. Od 30. října odehrála už pět venkovních zápasů za sebou a každý vydolovaný bod se ve vyrovnané Západní konferenci počítá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.