bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers hostí Sharks, připíše si Los Angeles pátou výhru v řadě?

23. října 2017, 20:00

David Jahoda

V noci z pondělí na úterý nabídne zámořská NHL dva duely, oba začnou hodinu po půlnoci. V jednom z nich se utkají týmy, které trochu překvapivě okupují ve svých konferencích třetí místo od konce. Řeč je o New York Rangers a San Jose Sharks. To druhý zápas bude patřit celkům z opačných konců tabulky. První tým Západní konference Los Angeles Kings se proti druhému mužstvu na Východě, Torontu Maple Leafs, pokusí ukořistit už páté vítězství za sebou.

1:00 New York Rangers – San Jose Sharks

Start do nového ročníku hokejistům Rangers nevychází. V tabulce Východní konference jsou se ziskem šesti bodů na čtrnáctém místě, hůře jsou na tom jen Buffalo (šest bodů, horší skóre) a Montreal (tři body). V minulém utkáním tým z Manhattanu výhrou nad Nashvillem (4:2) alespoň zlomil sérii porážek, která byla už čtyřzápasová. Rangers vyhráli utkání a vstřelili čtyři góly navzdory tomu, že na branku Predators vystřelili jen 15krát. 

Rangers se příliš nedaří jak ve hře dopředu, tak dozadu. Co se týká vstřelených branek, s 24 přesnými zásahy jim patří 14. pozice mezi všemi týmy NHL. V případě inkasovaných gólů je však číslo ještě více alarmující. Jezdci jich dostali 31, což je pátý nejhorší počin z celé soutěže.

To San Jose je na tom opačně. Sharks dali doposud jen 19 branek, což je řadí až na 27. příčku. V počtu obdržených gólů se ale drží dobře. Méně branek dostalo jen šest mužstev.

Nejproduktivnější hráči obou celků mají osm bodů – NYR: J. T. Miller; SJ: Logan Couture.

Co je však jisté, účastníci finále Stanley Cupu ze sezony 2015/16 plavou u dna Západní konference. Se šesti body za sebou mají jen Edmonton a Arizonu, která dosud nevyhrála ani jednou. Žraloci na úvod sezony dvakrát padli, následně ale dokázali třikrát ze čtyř duelů vyhrát, což jim trochu zvedlo reputaci. Dosavadní poslední duel proti NY Islanders ale svěřenci kouče Petera DeBoera nezvládli (3:5).

Utkání proti San Jose bude pro NY Rangers už pátým domácím kláním za sebou. Z této série v Madison Square Garden pak Jezdcům zbývá odehrát ještě jedno utkání, a to proti Arizoně. V minulém ročníku se oba celky utkaly dvakrát, každý si připsal po jednom vítězství.

1:00 Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings

To druhý duel, který bude v noci k vidění, nabídne střet celků, kterým se v aktuální sezoně daří dost dobře. Toronto Maple Leafs ukazuje, že výkony z minulého ročníku nebyly náhodou. Jeho hráči nadále naplňují svůj potenciál. Javorovým listům se povedlo vyhrát první tři duely, pak prohrály s New Jersey, jenže odpověděly na to dalšími třemi vítězstvími. Naposledy je však pokořila v kanadském souboji Ottawa.

Tým kouče Mikea Babcocka se může pyšnit skvělými přesilovkami. Toronto dosud využilo 31,2 % svých přesilových her, lépe jsou na tom už jen Pittsburgh (32,4 %) a Minnesota (33,3 %). Největší hrozbu pro soupeře podle očekávání představuje nejlepší nováček minulého ročníku Auston Matthews, kterému se 14 body patří čtvrté místo produktivity soutěže. Zatím naopak trochu pokulhává Mitch Marner, který v osmi duelech zaznamenal jen čtyři body (1+4).

Zápas proti Los Angeles bude určitě nadmíru zajímavé sledovat. Kings mají 13 bodů a jsou na prvním místě Západní konference. Co do úspěšnosti získaných bodů v odehraných zápasech, jsou nejlepší v celé soutěži. Hráči LA za sebou mají sedm utkání a ze 14 možných uzmuli zmíněných 13 bodů, což činí 92,9% úspěšnost.

Kings mají nejlepší oslabení (92,6 %) a dostali nejméně branek (14).

Pod koučem Johnem Stevensem, který byl po minulém ročníku povýšen z role asistenta na post hlavního trenéra, se vítězům Stanleyova poháru z let 2012 a 2014 daří. Jediným týmem, který je zatím dokázal skolit, jsou hráči Calgary Flames. Ovšem ani jim se to nepovedlo v základní hrací době, což je velká výzva pro Toronto. LA ale od porážky proti Plamenům jen vítězí a i oni mají proti Maple Leafs o motivaci navíc postaráno. Mohou se v nynější sezoně stát prvním celkem, který vyhraje pět duelů v řadě.

Na dva vzájemné zápasy z minulé sezony mají lepší vzpomínky jednoznačně hráči kalifornského celku. V prvním vyhráli po nájezdech 3:2 a v tom další svého protivníka vyprášili debaklem 7:0! 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.