bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers měnili se Senators. Do Ottawy přichází Naměstnikov

9. října 2019, 12:00

Jakub Hromada

Senátoři získali v rámci trejdu s Jezdci ruského útočníka Vladislava Naměstnikova. Obětovali za něj pětadvacetiletého obránce Nicka Eberta a čtvrté kolo draftu 2021. Newyorští si zároveň ponechají 18,75 procent z Rusova platu, což činí 750 tisíc dolarů.

Spekulace okolo Rangers upozorňovaly hlavně na dvojici Chris Kreider – Vladislav Naměstnikov. Zájem o ně se očekával až při trade deadline, ale nakonec se ruský útočník stěhuje již nyní. Tým Davida Quinna měl velmi malý manévrovací prostor pod platovým stropem, a tak se takovýto krok nabízel.

Naměstnikov ohromně vyletěl v Tampě, kdy ho trenéři postavili vedle úderné dvojice Stamkos – Kučerov. V sezóně 2017/2018 odehrál u Lightning 62 zápasů a zaznamenal 44 bodů (20+24). Jenže při uzávěrce přestupů chtěla Tampa vyzbrojit defenzivu a podařilo se ji přivést i kvalitu do útoku.

Tehdy pětadvacetiletý útočník mířil spolu s českým nadějným obráncem Liborem Hájkem a Brettem Howdenem do Rangers. Druhým směrem putoval Ryan McDonagh a J.T. Miller.

Po roční štaci, kde získal během 99 utkání 35 bodů, si opět balí kufry a letí do Ottawy. V kanadském celku dostane pravděpodobně větší prostor, ovšem zůstává otázkou, zda v hlavním městě Kanady zůstane i do dalších sezón.

Po té letošní totiž končí Naměstnikovovi smlouva, při které si vydělává čtyři milióny dolarů. Zřejmě bude muset slevit, pokud chce v NHL setrvat, nebo si bodově i výkonnostně výrazně polepšit.

Do New Yorku a zároveň do Hartfordu přichází Nick Ebert. Pětadvacetiletý obránce se v roce 2012 jen těsně vešel do draftu, kdy si ho z 211. pozice vybralo Los Angeles. Do nejlepší hokejové ligy světa nikdy nenaskočil, zahrál si pouze za farmu Kings a Stars.

V roce 2017 podepsal smlouvu se Slovanem Bratislava, poté se upsal švédskému Örebru. Tam plnil funkci ofenzivního beka, a zaujmul tak vedení Ottawy. Odtud se po jediném odehraném utkání v Belleville stěhuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.