bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers najali univerzitního trenéra. Quinn má týmu přinést nový náboj

24. května 2018, 13:45

Jan Vojkůvka

New York Rangers nesli velmi nelibě, že jejich organizace poprvé od roku 2010 chyběla v bojích o Stanley Cup a rozhodli se problémy řešit razantně. Po pěti letech skončil na lavičce Alain Vigneault, jehož oficiálně nahradí David Quinn, pro něhož se bude jednat o premiérové angažmá v roli hlavního trenéra v nejslavnější hokejové lize světa.

Jednapadesátiletého Quinna doprovází do NHL pověst energického kouče, který s bostonskou univerzitou dokázal v roce 2015 dokráčet až do finále NCAA a ve stejném roce obdržel cenu pro trenéra roku.

Cesta univerzitních trenérů je v posledních letech do NHL poměrně otevřená. Quinn je druhým koučem, který byl tento měsíc angažován a za poslední čtyři roky je už třetím. Quinnova trenérská kariéra ovšem rozhodně není pouze univerzitní a nejedná se o nijak neznámého lodivoda. 

Jako asistent pracoval mezi lety 2012-13 u Colorada, byl hlavním trenérem reprezentace Spojených států do 17 let a také byl asistencem u seniorské reprezentace, naposledy v roce 2016.

„David za více než dvě dekády dokázal na univerzitní, profesionální i mezinárodní úrovni dopomoci svým týmům k úspěchům a zároveň zvládl své svěřence učit tomu, jak se rozvíjet na ledě i mimo něj,“ ocenil Quinnovi kvality generální manažer Rangers Jeff Gorton. „Je ideální volbou k tomu, aby vrátil našim věrným a vášnivým fanouškům hokej, který si zaslouží.“

„David s sebou přináší zajímavý trenérský životopis, který zahrnuje také rozsáhlou práci ve vývoji mladých talentů,“ připojil se majitel Rangers James Dolan. „Jsem přesvědčen o tom, že je pro náš tým vynikající volbou a vím, že bude neúnavně spolupracovat s Glenem (prezident týmu Sather), Jeffem, i celou naší organizací, abychom dokázali vybudovat nový tým, který bude bojovat o Stanley Cup.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.