bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers přišli o nejlepšího hráče, Zibanejad léčí otřes mozku. Nemá jej kdo zastoupit

1. prosince 2017, 17:00

Robert Rampa

New York Rangers jsou v problémech. Před týdnem schytal nejproduktivnější hráč týmu Mika Zibanejad hit od Dereka Helma a nyní musí léčit otřes mozku. Zibanejad je tvrdý chlap, zápas s Detroitem dohrál. Nastoupil dokonce i do dalšího utkání proti Vancouveru, kde odehrál skoro osmnáct minut. Druhý den ráno však ucítil, že hlava není v pořádku. Mimojiné proto došlo k výměně s Torontem, do New Yorku přichází centr Peter Holland.

Po zápase s Detroitem měli Rangers dobrovolný trénink, Zibanejad se jej po konzultaci s doktory zúčastnil, podle všeho bez problémů. „Schytal hit, nezdálo se to jako nějaký problém. Na tréninku se pak cítil dobře, tak šel hrát zápas, po něm byl den volna a další den už přišel s tím, že se necítí dobře,“ vysvětluje situaci trenér Vigneault.

Trvalo tedy celkem dlouho, než Zibanejad přišel na to, že utrpěl otřes mozku. Proti Floridě už citelně chyběl, Rangers padli 4:5. Zejména spoluhráč z lajny Kreider svého parťáka postrádal. „Je to hodně těžké, vybudovali jsme si určitou chemii. Zibanejad vypadal na skvělou sezonu. Jenomže zranění jsou součástí hokeje, že? Musíte být nastaveni na takovou tu mentalitu – máme další hráče,“ říká Kreider.

Na místo Zibanejada nastoupil proti Floridě David Desharnais, který měl původně sedět na tribuně. David si přitom vedle velmi dobře, odehrál patnáct minut a přispal si tři asistence.

Se zraněním se pojí další událost posledních dní, New York vyměnil útočníka Adama Cracknella do Montréalu za centra Petera Hollanda. Trenér Vigneault momentálně nemá v prvním týmu žádného hráče navíc. Prezident a zároveň manager Rangers Glen Sather neměl ani v plánu povolat kohokoliv z farmy, proto se zaměřil na výměnu.

Přesto Holland v prvním týmu nezačne, nejdřív odehraje pár zápasů v Hartfordu v AHL. „Rozhodně bude patřit mezi ty, které v budoucnu můžeme eventuálně povolat nahoru,“ říká Vigneault. Filip Chytil si tak bude muset ještě počkat, vedení týmu evidentně v nikom na farmě nevidí kvality nebo nechce uspěchat vývoj.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.