bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers proti Carolině cílí na první body v sezóně, Chicago chce potvrdit úspěšný rozjezd proti Torontu

7. října 2018, 19:15

Petr Sumbal

Nová sezóna NHL už je v plném proudu, všechny týmy mají na kontě minimálně jedno utkání, většina pak rovnou dvě. Dnes v noci si další čárku do kolonky odehraných zápasů připíše šestice týmů. Vše odstartuje hodinu před půlnocí utkáním mezi Carolinou a New Yorkem Rangers, v nočních hodinách se poté střetnou Chicago s Torontem, a nakonec Los Angeles s Detroitem. V akci bude také několik českých hokejistů. V útoku Caroliny se ukáže Martin Nečas, za Rangers nastoupí další talent Filip Chytil. Na soupisce Chicaga by neměli chybět Jan Rutta a David Kämpf, dres Detroitu by měli navléct obránci Libor Šulák a Filip Hronek.

23:00 Carolina Hurricanes – New York Rangers

V poměrně příznivý čas pro evropského fanouška se odehraje první ze tří utkání dnešního programu NHL. Hokejisté New York Rangers nastoupí ve 23:00 na ledě svého divizního konkurenta Caroliny Hurricanes a pokusí se ve třetím utkání dosáhnout na své první body v nové sezóně. Úvod do sezóny Rangers nevyšel podle představ. Newyorčané nejprve doma přivítali jeden z nejsilnějších týmů Západní konference Nashville a prohráli s ním 2:3. Následně Rangers nezvládli ani první venkovní zápas, když podlehli 1:3 Buffalu.

To Carolina se může cítit po startu nového ručníku mnohem lépe, v obou svých utkáních totiž dokázala bodovat. Nejprve Hurricanes získali jeden bod za domácí porážku 1:2 po prodloužení s newyorskými Islanders. Na druhý pokus už pak vyhráli, když se jim podařilo uspět v poměru 3:1 na ledě Columbusu. V minulé sezóně na sebe tato dvě mužstva narazila čtyřikrát v základní části a všechna čtyři utkání dokázali vyhrát hokejisté Rangers. Povede se dnes Carolině odplata?

1:00 Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs

Hodinu po půlnoci středoevropského času dojde na atraktivní souboj mezi Chicagem a Torontem, tedy dvou týmů tzv. Original Six. Zajímavé bude toto utkání i z jiného pohledu. Zatímco Toronto má k dispozici tým na vrcholu sil, jehož který by v nejbližších letech měl zaútočit na Stanley Cup, Chicago naopak spíš v posledních letech prožívá ústup ze slávy a zápolí s nutnou přetavbou mužstva. Úvod do nového ročníku nicméně Blackhawks vyšel na jedničku, když dvakrát urvali dva body po prodloužení. Nejprve porazili 4:3 Ottawu a poté 5:4 St. Louis. Dnes se poprvé představí na domácím ledě.

Toronto má na kontě po dvou zápasech dva body. Sezónu odšpuntoval kanadský klub vítězstvím 3:2 po prodloužení nad Montrealem. Další zápas už ale Maple Leafs poněkud překvapivě nezvládli, když podlehli na domácím ledě 3:5 Ottawě, která je považována za jeden z nejslabších týmů celé NHL. Utkání mezi Torontem a Chicagem bývají v poslední době hodně vyrovnané, o čemž jasně svědčí i fakt, že poslední čtyři skončila nerozhodně po základní hrací době. Chicago doma proti Torontu už osmkrát v řadě bodovalo a z toho sedmkrát vyhrálo.

4:30 Los Angeles Kings – Detroit Red Wings

Jako poslední se z dnešního programu rozehraje utkání mezi Los Angeles a Detroitem, začne krátce po půl páté ráno našeho času. Na rozdíl od obou předchozích utkání, tentokrát se střetnou dva týmy, které mají za sebou v nové sezóně jen jedno odehrané utkání. A oba jsou na tom stejně, na kontě mají jeden bod. Detroit změřil v prvním ostrém zápasu sezóny své síly s Columbusem. Po šedesáti minutách hracího času bylo skóre nerozhodné, o vítězství Blue Jackets 3:2 rozhodl v prodloužení Artěmij Panarin.

Totožným výsledkem skončilo také utkání Los Angeles proti San Jose Sharks. Kings na domácím ledě rychle prohrávali 0:2, ale dokázali se do utkání ještě vrátit a vyrovnat. Jenže nakonec se museli domácí spokojit pouze s bodem, protože v prodloužení byli úspěšnější Sharks, o jejichž výhře rozhodl Kevin Labanc. V minulé sezóně se utkaly Los Angeles a Detroit jakožto týmy z opačných konferencí jen dvakrát a v obou případech se po výsledku 4:1 radovalo Los Angeles. Kings ostatně vyhráli nad Detroitem čtyři z posledních pěti měření sil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.