bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers se utkají s obhájci Stanley Cupu! Do akce se vrací Erik Karlsson

17. října 2017, 19:27

Lukáš Podleśny

Na Východě se proti sobě postaví první Tampa s druhým New Jersey. Tápající Rangers potřebují doma bodovat s Pittsburghem a podobný problém má Montreal, který se představí na ledě San Jose. Ve hře bude také Ottawa, jež dosud bodovala ve všech úvodních zápasech, a dnes už bude spoléhat i na Erika Karlssona.

01:00 New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Hned první duel nočního programu nabízí velmi zajímavou podívanou. Aktuálně nejhorší tým Východní konference, Rangers se doma postaví Pittsburghu. Newyorský celek má zatím jen jednu výhru z pěti zápasů. Ani Tučňáci vyloženě nezáří, nicméně po šesti kolech jsou o devět pozic výše než dnešní soupeř. 

Rangers potřebují probudit především pouze třináctigólovou ofenzívu, jenže z posledních sedmi vzájemných zápasů odehraných v Madison Square Garden vyhráli pouze jednou. Na druhou stranu Pittsburgh ve třech venkovních utkáních nové sezóny inkasoval 17 branek.

Očekávaní brankáři: Henrik Lundqvist – Matt Murray

01:00 Philadelphia Flyers – Florida Panthers

Ani jeden z celků zatím nepředvádí ideální a hlavně vyrovnané výkony. Philadelphia vyhrála tři z pěti utkání, Florida to má ze čtyř zápasů padesát na padesát. Oba týmy dosud inkasovaly celkem patnáct branek a oba mají kolem čtyř vstřelených gólů na zápas. 

Jenže problém je především na straně Floridy, která sice vyhrála obě utkání na domácí půdě, ale venku zaznamenala zatím pouze dvě prohry. Za poslední tři roky navíc Panteři na ledě Philadelphie vyhráli pouze jednou. Statistiky tedy hovoří spíše ve prospěch domácích.

Očekávaní brankáři: Brian Elliott – Roberto Luongo

01:00 Washington Capitals – Toronto Maple Leafs

Posledním utkáním, jež se odehraje v 1:00, je zajímavý zápas mezi Washingtonem a Torontem. Hosté zatím předvádí parádní výkony a dosud zaznamenali pouze jednu porážku. Také Washington vstoupil do sezóny dobře, ale v posledních čtyřech utkáních vyhrál jen jednou. 

Domácí Capitals zatím těží především z produktivity z trojice Bäckström – Kuzněcov – Ovečkin. Právě toto trio totiž vede kanadské bodování celé soutěže a dohromady nasbíralo již 32 bodů. Na druhou stranu, hostům se rozehrál Auston Matthews, jež už je s osmi kanadskými body na děleném devátém místě produktivity.

Očekávaní brankáři: Braden Holtby – Frederik Andersen

 01:30 New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning

Jedním ze šlágrů nočního programu je duel mezi aktuálně druhým a třetím týmem Východní konference.  New Jersey v úvodu sezóny překvapuje a s pouhou jedinou prohrou z pěti utkání zaostává pouze za svým dnešním soupeřem. Tampa sice začala vítězstvím a prohrou, avšak momentálně drží sérii čtyř vítězství v řadě.

Domácí zatím spoléhají na dvojici nováčků Butcher – Bratt. První zmíněný má osm asistencí, druhý tři branky a tři asistence. Naopak hosté spoléhají především na Nikitu Kučerova, jež skóroval ve všech dosud odehraných zápasů úvodu sezóny a s deseti kanadskými body je čtvrtým nejlepším v NHL.

Očekávaní brankáři: Cory Schneider – Andrej Vasilevskij

01:30 Ottawa Senators – Vancouver Canucks

Domácí sice sezónu zahájili dvěma porážkami, ale v obou případech brali bod za prohru po samostatných nájezdech a následně ovládli trip po západním pobřeží Kanady. Po vítězstvích ve Vancouveru, Calgary a Edmontonu se Ottawa vyšvihla na páté místo Východní konference. Dnes se navíc Senátorům po zranění vrací hvězdný Erik Karlsson!

Na rozdíl od Ottawy, Vancouver zahájil sezónu vítězstvím nad Edmontonem, avšak poté prohrál všechna utkání. Problémy mají Kosatky především v útoku, který dosud nastřílel pouze devět branek. Navíc z posledních pět vzájemných utkání s Ottawou vyhráli Canucks pouze jednou.

Očekávaní brankáři: Craig Anderson – Jacob Markström

02:00 Nashville Predators – Colorado Avalanche

Účastník loňského finále a vítěz Západní konference 2016/2017 momentálně nepředvádí zrovna ideální hokej. Vstup do sezóny totiž Nashville pokazil, a ač po dvou prohrách dvakrát zvítězil, momentálně je s pěti body na hranici postupu do play-off. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Filip Forsberg, nicméně zdatně mu sekunduje PK Subban.

Hostující Colorado na úvod sezóny hodně překvapuje, a jakožto jasný outsider soutěže se nachází na pátém místě Západní konference. Největší síla Colorada tkví v defenzívě, jež se opírá o dobře chytajícího Varlamova. S třinácti obdrženými góly jsou Laviny jedním z nejlépe bránících týmů ligy. Jenže s Nashvillem Colorado nevyhrálo šestkrát v řadě.

Očekávaní brankáři: Pekka Rinne – Semjon Varlamov

02:00 Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets

Jeden z nejvíce podceňovaných týmů neměl dobrý vstup do nové sezóny, když dvakrát prohrál, ale poté se Winnipeg dokázal rozjet. Tři vítězství v řadě Stíhačkám zajistila šest bodů a aktuálně sedmou pozici Západní konference. Nicméně stále mají Jets záporné skóre 16 – 18.

Hostujícímu celku se zatím daří navázat na loňskou velmi povedenou základní část. Z pěti zápasů Columbus prohrál pouze jednou, čímž si zajistil třetí místo Východní konference. Navíc se Modrokabátnící mohou spolehnout na kvalitní defenzívu, jež ve zmíněných pěti utkáních inkasovala jen jedenáctkrát.

Očekávaní brankáři: Steve Mason – Sergej Bobrovskij

02:30 Dallas Stars – Arizona Coyotes

Dallas v úvodu sezóny nepředvádí nic světoborného. Sezónu zahájil dvěma porážkami a po vítězství nad Detroitem přišla další prohra. Stats doufají, že se odrazí od posledního vítězství, kdy v poměru 3:1 porazili dobře hrající Colorado. Doma s Arizonou Dallas naposledy prohrál v roce 2012. Od té doby počítá jenom vítězství.

Někteří experti pasovali Arizonu na černého koně letošního ročníku, avšak zatím tomu vůbec nic nenasvědčuje. Hosté totiž prohráli všech pět úvodních zápasů a s jedním bodem jsou na samém dně Západní konference. Problémy mají Kojoti především v defenzívě. Ta totiž inkasovala již 22 branek a navíc se zranila gólmanská jednička, Antti Raanta

Očekávaní brankáři: Ben Bishop – Louis Domingue

03:00 Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes

Domácí byli před sezónou pasováni jako jedni z největších favoritů, nicméně začátek se jim nepovedl. V prvním utkání sice Edmonton vyhrál v poměru 3:0, ale poté zaznamenal tři porážky a dnes již potřebuje znovu zvítězit. V dresu aktuálně třináctého týmu na Západě navíc zatím nezáří ani Connor McDavid, který má jen pět kanadských bodů.

Ani hostům se moc nedaří. Carolina dokonce nevyhrála ani jedno utkání v řádné hrací době a s pouhými třemi body je ve spodní polovině tabulky Východní konference. Ve třech zápasech Hurrucanes vstřelili jen sedm branek a osm jich inkasovali. Defenzíva tedy není špatná, ale útok vyloženě chabý.

Očekávaní brankáři: Cam Talbot – Scott Darling

04:00 Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres

Nováček letošní sezóny se předvádí ve skvělém světle. Po úvodních třech prohrách sice přišla poměrně vysoká prohra 3:6 s Detroitem a navíc se zranil Fleury, avšak v posledním utkání si Vegas poradili s Bostonem. Zazářil totiž Malcolm Subban, jenž jako náhradník inkasoval pouhou jednu branku. Jinak je jasným tahounem James Neal!

Buffalo zatím potvrzuje pozici týmu, který by se ani letos neměl dostat do play-off. Dosud totiž Šavle čtyřikrát prohrály a zabrat dokázaly až v posledním utkání na ledě špatně hrajícího Anaheimu. S 23 inkasovanými góly je navíc Buffalo nejhůře bránícím týmem celé NHL a proti rozjetému Vegas se tato statistika nebude napravovat zrovna lehce.

Očekávaní brankáři: Malcom Subban – Robin Lehner

04:30 San Jose Sharks – Montreal Canadiens

Jeden z širšího okruhu aspirantů na boje o Stanley Cup letošní sezónu nezahájil moc dobře. San Jose se zatím příliš nemůže spolehnout na Martina Jonese, a v úvodních dvou utkáních inksaovalo devět branek. Poté sice zabralo, když porazilo Buffalo, ale v dosud posledím odehraném utkání Žraloci nestačili na Islanders.

Ani Montreal nezažívá zrovna snový vstup do nové sezóny. V pěti utkáních kanadský celek zaznamenal jedno vítězství po nájezdech, ale právě po tomto utkání s Buffalem následovaly čtyři prohry. V pěti utkáních navíc Habs vstřelili pouhých osm branek, což je pro tým s velkými ambicemi hodně chabé číslo.

Očekávaní brankáři: Martin Jones – Carey Price

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.