bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers udělali chybu, když si mě nevybrali, říká útočný talent Islanders Wahlstrom

8. července 2018, 13:30

Petr Sumbal

Možná přišel na draftu při rozebírání mladíků na řadu o něco později, než si představoval, to však neznamená, že by byl americký talent Oliver Wahlstrom nějak rozmrzelý. Naopak, toho, že si ho vybrali právě New York Islanders si váží: „Rangers udělali chybu. Jsem opravdu rád, že jsem se stal součástí Islanders,“ říká osmnáctiletý útočník, který by se do NHL mohl klidně prosadit už v příští sezóně.

New York Islanders rozhodně nepatřil mezi favority na získání Olivera Wahlstroma. Pro jedenáctou volbu, kterou Islanders disponovali, už podle většiny papírových předpokladů neměl být k dispozici. Jenže byl, a tak po něm newyorský tým bez jakéhokoliv zaváhání sáhl. Islanders dokonce natolik nečekali, že by mohli americké pravé křídlo získat, že pro něj ani neměli připravený dres se jmenovkou.

Wahlstrom patřil k nejlepším ryzím zakončovatelům, kteří byli na draftu k mání, jestli nebyl tím vůbec nejlepším v tomto oboru. I proto, že úroveň jeho střelby je na opravdu vysoké úrovni, je dost velká šance, že se prosadí v NHL už ve své první profesionální sezóně. Sám hráč však neočekává, že by dostal cokoliv zadarmo, ví, že bude muset o svou šanci tvrdě bojovat. „Musím prokázat své schopnosti. Zatím jsem nic nedokázal,“ hovořil pokorně Wahlstrom během rozvojového kempu Islanders. „Chci se bavit, dát do toho všechno a tvrdě pracovat.“

Dosud prokazoval americký talent se švédským pasem své střelecké schopnosti v týmech amerického národního hokejového rozvojového programu. V minulé sezóně odehrál 62 utkání, ve kterých se trefil osmačtyřicetkrát do černého a k tomu přidal 46 asistencí.

Brent Thompson, kouč Bridgeportu v AHL a vedoucí rozvojového kempu Islanders, měl na adresu predikované budoucí hvězdy organizace samá slova chvály: „Od začátku se ukazoval opravdu skvěle. Výborně bruslí a skvěle se trénuje. Cokoliv mu řeknete, hned se to snaží aplikovat na své hře. A pak je tu samozřejmě ta jeho střelba a technika, ty jsou úžasné,“ dodal ještě Thompson.

Wahlstrom prozradil, že jeho oblíbenci jsou ikonický ruský útočník Washingtonu Alex Ovečkin a finský rychlík z Winnipegu Patrik Laine. „S Ovečkinem se ale nemůžu srovnávat, je to úplně jiná třída,“ netroufá se Wahlstrom řadit do stejné kategorie s legendou NHL. „Myslím, že já a Patrik Laine jsme si trochu podobní, například způsobem střelby a dalšími drobnostmi.“ Tady už se osmnáctiletý Američan srovnání nebojí.

„Miluji střílení gólů. Střelba je má hlavní zbraň,“ popisoval své schopnosti a přednosti Wahlstron. „Ale dokážu také tvořit hru, nejsem jen čistokrevný zakončovatel. Má hra bez puku by se ale určitě dala zlepšit. Na tom potřebuju určitě zapracovat,“ je vůči sobě Wahlstrom zároveň i kritický. „Pracuji na tom už dva roky a začíná se to vyplácet.“

O tom, že Islanders nečekali, že by mu mohl Wahlstrom spadnout do klína, už byla řeč. Jedním z týmů, které americkým sniperem pohrdli, byli také jejich městští rivalové Rangers. Těm poslal Wahlstrom celkem jasný vzkaz: „Myslím, že New York Rangers udělal chybu. Ale to nevadí, jsem opravdu rád, že jsem se stal součástí Islanders.“

Wahlstrom, který do patnácti let reprezentoval Švédsko a později s americkým národním týmem vybojoval zlato a stříbro na MS do osmnácti let, by se měl prosadit do prvního týmu New Yorku Islanders. Pokud by se mu to nepovedlo, čekala by ho sezóna za bostonskou univerzitu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.