bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rantanen jedním z pilířů obrozeného Colorada: Můžu být ještě lepší, vyhlašuje

20. května 2018, 14:00

Petr Sumbal

Colorado se právě vrcholící sezóny už neúčastní, ale přesto s ní musí být naprosto spokojené, po loňském propadáku se až zázračně zvedlo a zahrálo si play-off. Jedním z klíčových mužů Avalanche byl finský útočník Mikko Rantanen, který prožil svou zatím nejlepší sezónu v NHL.

Rantanenovi je teprve jednadvacet let, v NHL má za sebou tři sezóny a rok od roku se zlepšuje. Sám o sobě si přitom myslí, že ještě má rezervy a prostor na další vývoj. „Byl jsem celý rok zdravý a měl jsem to štěstí, že jsem hrál se skvělými spoluhráči. Můžu ale být ještě lepší,“ prohlásil Rantanen, který po konci v NHL posílil Finsko mistrovství světa.

„V jednotlivých pětkách nám to opravdu skvěle fungovalo, byla tam ta správná chemie mezi hráči. Byl to vážně zábavný rok a já musím poděkovat mým spoluhráčům z útoku za to, jak se mi dařilo. Hlavní však bylo, že mi drželo zdraví,“ vypočítal Rantenen hlavní příčiny toho, že zažil zatím životní sezónu, když v 81 zápasech nasbíral 84 bodů (29+55).

V interním bodování Colorada skončil Rantanen druhý po svém spoluhráči z první pětky Nathanu MacKinnonovi, hlavně však více než zdvojnásobil svou bodovou porci z předchozí sezóny, kdy nasbíral 38 bodů.

Stejně jako se zlepšil Rantanen nebo třeba i Nathan MacKinnon, vyrostlo o pořádný kus také Colorado. Zatímco v minulé sezóně bylo za otloukánka a jasně nejhorší v základní části, letos si zahrálo play-off a získalo více než dvakrát tolik bodů.

A podle Rantanena půjdou Avalanche příští rok znovu nahoru. „Byl to pro nás skvělý rok. Řekl bych, že asi nikdo nečekal, že budeme hrát v play-off, my jsme ale věděli, že ten potenciál na to máme,“ prohlásil Rantanen, že pro něj a jeho spoluhráče nebyl progres Colorada až tak velkým překvapením. „Dodalo nám to hodně sebevědomí na příští rok, pořád jsme skupina hodně mladých hráčů,“ naznačil Rantanen, že většina týmu má potenciál ještě výš.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.