bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Raritní situace: Nate Schmidt jde k arbitráži

4. srpna 2017, 19:00

Vojtěch Balon

Každé léto se hrstka hráčů NHL nebo jejich zaměstnavatel přihlásí k arbitráži o výši jejich gáži. Pokud se obě strany nedovedou domluvit, o štědrosti smlouvy tohoto chráněného volného hráče (RFA) rozhodne nezávislý soudce. Ve většině případů se jedná jen o vyjednávací nástroj, třeba k arbitráži přihlášení Tomáš Tatar či Calvin de Haan už se nedávno se svými kluby dohodli.

Ne tak Nate Schmidt, jehož si v rozšiřovacím draftu zvolili Vegas Golden Knights. Bývalý obránce Washingtonu Capitals požaduje roční smlouvu na 2,75 milionů dolarů, generální manažer Vegas George McPhee (na snímku) nabízí kontrakt na dva roky s celkovou gáží 1,95 milionu (950 tisíc v první sezóně, 1 milion ve druhé).

Obě strany se ve svých představách výrazně rozchází, k rozhodnutí nezávislého soudce tak dost možná bude muset dojít (verdikt padne v sobotu, do té doby mají obě strany čas na další vyjednávání).

Už ve čtvrtek však proběhlo slyšení, které bývá často až brutální. Vedení klubů se při nich často snaží co nejvíce pošpinit své hráče, aby tak arbitr co nejvíce srazil jejich mzdu. Těžko říct, jak probíhalo Schmidtovo slyšení za zavřenými dveřmi, je ale veřejným tajemstvím, že při tomto vypovídání hráči nezřídkakdy končí v slzách.

Pravdou je, že Schmidt byl ve Washingtonu využíván především ve třetí obranné dvojici a jako žolík na přesilovky, průměrně trávil na ledě jen něco přes 15 minut na utkání. Ve Vegas se ale s šestadvacetiletým rodákem ze St. Cloud počítalo do prvních dvou párů, proto jsou jeho požadavky pochopitelné.

Bude muset přeci jen rozhodnout soudce? Moudřejší budeme během sobotního odpoledne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.