bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rask znovu zářil. Napodobí Thomase a získá Conn Smythe Trophy?

10. června 2019, 20:00

Matěj Hodoval

Po celé letošní play-off patří k nejvíce klíčovým mužům tento Fin. Gólman Tuukka Rask předvádí famózní výkonem a je jedním z důvodů, proč se Boston dostal tak daleko. Dotáhne Medvědy až na samotný vrchol?

Boston čelil v šestém utkání hrozbě vyřazení, když se za nepříznivého stavu 2:3 na zápasy vydal do St. Louis. O důležitosti utkání nebylo třeba dlouho debatovat, Bruins jednoduše museli zvítězit, pakliže chtěli zůstat ve hře o pohár.

A v takových situacích přichází čas finského kouzelníka.

Rask odehrál pravděpodobně svůj nejlepší zápas v celé sérii. Své mužstvo držel v klíčových okamžicích, důležité zákroky přidával během přesilových her Bluesmanů. Po šedesáti minutách skončil s osmadvaceti úspěšnými zásahy, pouze jedním inkasovaným gólem a zcela zaslouženě byl vyhlášen první hvězdou utkání.

V šestém finálovém duelu se navíc blýskl několika dechberoucími zákroky, když například okradl v tutovce Davida Perrona, jenž dostal přihrávku do volného prostoru, nicméně Rask se stihl přesunout. Hokejové příznivce také uchvátil pohotovu lapačkou, kterou odrazil puk skákající po jeho zádech.

Před rozhodující bitvou aktuálního ročníku National Hockey League si rodák ze Savonlinny vede úchvatně. Po třiadvaceti zápasech play-off si drží průměr inkasovaných branek pod dvě na utkání (1,93) a jeho úspěšnost zákroků činí 93,8 %.

„Cítil jsem se celkově dobře ve vyřazovací části. Někdy hrajete lépe než ostatní, někdy vidíte kotouče lépe, protože vaše obrana hraje lépe. Cítím se celkově dobře a není to tím, že bych se cítil nějak odlišně, je to zásluha celého týmu,“ tvrdí skromně Rask.

Tuukka Rask má příležitost napodobit svého kolegu z roku 2011. Tehdejší jednička Medvědů, Tim Thomas, byl také jedním z hlavních pilířů týmu a za své výkony byl vyhlášen nejlepším hráčem play-off.

Není pochyb, že finský gólman patří mezi nejžhavější kandidáty na Conn Smythe Trophy, tedy ocenění pro nejužitečnějšího hráče vyřazovací části.

„Je to náš nejlepší hráč,“ chrlí slova chvály na svého spoluhráče zadák Charlie McAvoy. „Je tomu tak jak po celé play-off, tak celou sezonu. Víme, že pokud hraje nejlépe, jak může a my mu pomůžeme, bude tu pro nás, bude ta zeď,“ dodává McAvoy.

Pro Raska je to v roli jedničky už druhá možnost na zisk Stanley Cupu. Ve finálové sérii v roce 2013 proti Chicagu se svými Bruins nedokázal dokráčet až k vysněné trofeji. Podaří se mu to tentokráte? Klání s pořadovým číslem sedm se odehraje ve čtvrtek, úvodní buly je v plánu na 02:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.