bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rasmus Ristolainen figuruje v našich plánech, zní z Buffala

19. srpna 2019, 10:00

David Panuška

Léto v NHL je rozmanité a přináší opravdu velké spektrum spekulací. V posledních dnech se do tohoto výběru dostal elitní finský obránce Rasmus Ristolainen, který by mohl být na odchodu z organizace Buffala Sabres. V plánech Jasona Botterilla a nového kouče Ralpha Kruegera ovšem figuruje.

Šavle mají ve svém celku rezervy a aktuálně shání centra s pravým křídlem. Hráčem s největší tržní hodnotou je tedy Rasmus Ristolainen. Upřímně. Který tým by nechtěl beka, kterému je čtyřiadvacet let, za sezónu vám dokáže udělat v průměrném týmu čtyřicet bodů a další dvě sezóny bude pobírat necelých pět a půl milionů? 

„Jsme v kontaktu s Rasmusem. Pokračujeme ve vylepšování týmu, která by tým dostala do pozice, kdy uspěje,“ zareagoval generální manažer Buffala Jason Botterill pro NHL.com. „Chce vyhrávat a my jej chceme dostat do situace, kdy bude hrát velmi dobře,“ pokračoval třiačtyřicetiletý Botterill.

Ristolainen působí v hlavním týmu Sabres již šest let. Ani jednou se s týmem nepodíval do play-off. Každoročně patří k nejlepším bekům celé soutěže a nejproduktivnějším hráčům týmu z Buffala. Průměrně stráví na ledě čtyřiadvacet minut. 

Ristolainen zatím zůstává chladný. „Jedinou věc, kterou mohu říct je ta, že 12. září naskočím do tréninkového kempu týmu v NHL,“ pronesl mladý bek pro Buffala News. „Nedokázal jsem týmu pomoci vyhrávat. Poslední sezóny byly těžké a hokej jsem si moc neužíval,“ dodal rodák z Turku. 

Nový kouč Sabres, kanadsko-německý bývalý hokejista, Ralph Krueger s finským obráncem mluvil po jeho jmenování do funkce v květnu a podle jeho slov šlo o dlouhý proslov. Jeho cílem je osmičku draftu 2013 udržet na západě New Yorku. 

„Myslím si, že je velice důležité poslouchat, co mi chtějí hráči říct,“ pronesl Krueger. „Nyní jsem jeho trenér a musím povýšit Rasmuse Ristolainena na další level. To bylo to, o čem jsme komunikovali,“ pokračoval kouč, který má za sebou i jedno fotbalové angažmá v anglickém Southamptonu. „To je můj nynější úkol. Je na naší soupisce a já se těším, až jej budu trénovat,“ zakončil Kruger.

V okurkové sezóně přivedlo Buffalo do svých řad krajánka Henriho Jokiharja či Colina Millera. V týmu je i nadějný Rasmus Dahlin anebo zkušený Zach Bogosian. Do útoku byl přiveden Marcus Johansson a Jimmy Vesey. O talentu v týmu Šavlí tedy nouze není. 

V Buffalu se určitě svítá na lepší zítřky, ale otázkou je, zda to celek kousek od New Yorku potvrdí a dostane se po dlouhých letech konečně do play-off. Pomoci by měl Ristolainen, jenž musí být přesvědčen a úspěchu věřit. Bude to ale stačit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.