bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Reinhart se konečně upsal, s Buffalem prodloužil o dva roky

20. září 2018, 18:00

Šimon Rogner

Vedle Williama Nylandera zřejmě nejsledovanější z posledních nepodepsaných chráněných volných hráčů má konečně smlouvu. Dvaadvacetiletý útočník Sam Reinhart se včera s Buffalem dohodl na dvouleté smlouvě s průměrným ročním platem ve výši 3,65 miliónů dolarů. Oproti svému nováčkovskému kontraktu si tak samozřejmě polepší, ale je jasné, že to budou příští dva roky, které rozhodnou o tom, jak bohatou kariéru v NHL bude mít.

Děje se to každý rok. Většina chráněných volných hráčů (RFA) se před začátkem nové sezóny na smlouvě dohodne – část z nich i díky tomu, že zažádají o arbitráž (pár z nich si dojde až k ní) – ale ti, kteří arbitrážní práva kvůli malému počtu odehraných sezón ještě nemají, často zůstávají bez kontraktu až do září či října.

Jejich jedinou výhodou ve vyjednávací pozici je tak nedostavení se na tréninkový kemp a hrozící absence na začátku ročníku. Většinu karet však stále drží tým. I proto se na poslední „opozdilce“ čeká tak dlouho.

Jedním z nich byl i Sam Reinhart. Rodák z Britské Kolumbie za sebou za sebou má zatím rozporuplnou kariéru. Jako dvojka draftu 2014 naskočil do své první kompletní sezóny v roce 2015. Na rozdíl od svých kolegů z draftu Aarona Ekblada, Leona Draisaitla, Williama Nylandera či Nikolaje Ehlerse však stále čeká na průlomový rok.

Debut v NHL si odbyl už během sezóny 2014/15, ale v devíti utkáních zaznamenal pouhou asistenci a klub ho poté poslal zpět do juniorky v Kootenay. Naplno se do nejlepší hokejové ligy světa prosadil až další ročník, během něhož v 79 zápasech vstřelil 23 branek a nasbíral 42 bodů. V sezóně 2016/17 si mírně polepšil – tentokrát si v 79 střetnutích připsal 47 bodů.

Čekalo se, že svůj potenciál stát se ligovou hvězdou ukáže v minulém ročníku, ale začátek tomu zdaleka neodpovídal. Ve druhé půlce sezóny se ovšem až zázračně zvedl, a nakonec dotáhl své statistiky na 25 gólů a 50 bodů v 82 utkáních. 39 z těchto 50 bodů a 20 z 25 branek přitom vstřelil v posledních 44 střetnutích základní části!

Právě kvůli výtečnému finiši patřila jeho smlouva k nejzajímavějším a celé léto se spekulovalo, zda Sabres zkusí zariskovat s dlouhodobějším závazkem. Nakonec se však obrátili k předpokládané variantě a s Reinhartem se dohodli na bridge kontraktu. Ten bude pro Šavle příští dvě sezóny výhodný – kanadský útočník má na to být mnohem produktivnější než klasický 3,65 miliónový hráč – ale z dlouhodobějšího hlediska může bolet.

Reinhart totiž během příštích dvou sezón zcela určitě dostane šanci si zahrát vedle supertalenta Jacka Eichela a nově příchozího kanonýra Jeffa Skinnera. A přestože to je podle statistik především on, kdo zlepšuje své spoluhráče, přítomnost vedle dvou mladých ofenzivních forvardů mu určitě neuškodí.

Dá se tak předpokládat, že si během příštích dvou sezón svoji vyjednávací pozici ještě vylepší a v létě 2020 bude – už s arbitrážními právy – vstupovat do vyjednávání s výrazně vyšší šancí na dlouhodobější kontrakt a vyšší plat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.