bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Restart pro Galchenyuka. Někdejší trojka draftu podepsala s Ottawou

29. října 2020, 13:25

Ondřej Mach

Minulý ročník v jeho podání nebude patřit do kategorie povedených. Alex Galchenyuk měl být tím, kdo v sestavě Pittsburghu zaplní díru po odchodu kanonýra Phila Kessela. Jenže Penguins podpis šestadvacetiletého útočníka nevyšel podle představ.

Původně optimistická vyjádření realizačního týmu Pens se postupem času vytratila, stejně tak klesal Galchenyukův icetime. Místo očekávané role v první dvou formacích se nezřídka stalo, že rodák z Milwaukee naskočil až ve čtvrté lajně.

V závěru jeho pittsburghské epizody se jeho icetime málokdy dostal přes deset minut. Přestože trenér Mike Sullivan svému svěřenci nemohl upřít snahu, tak zkrátka něco nefungovalo. Na začátku února se Galchenyuk stal součástí výměny, která do města oceli přivedla Jasona Zuckera.

Trojka draftu z roku 2012 odehrála v dresu s tučňákem na hrudi 45 utkání s bilancí pěti branek a dvanácti asistencí. Fanoušci si mohli nechat zdát o tom, že Galchenyuk znovu atakuje třicetigólovou hranici jako v sezoně 2015/16.

 

V Minnesotě se šestadvacetiletý útočník dočkal většího prostoru, za tým ale před pauzou stihl jen čtrnáct utkání. Další čtyři přidal v play off, organizaci však zřejmě nepřesvědčil. Jeho další kroky míří do Ottawy.

V hlavním městě Kanady se pokusí restartovat svou uvadající kariéru. Galchenyuk měl kdysi patřit k oporám Canadiens, po zmiňovaném třicetigólovém ročníku to s ním ale začalo jít z kopce. Senators budou po odchodu z Montrealu už jeho čtvrtým týmem.

„Podpis Alexe je pro nás dalším dobrým příchodem,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer Ottawy Pierre Dorion. „Výhodou je jeho všestrannost, může hrát na centru i na křídle. Navíc je ofenzivně nadaný, v lize patří mezi osvědčené střelce.“

Horší výkony se projevily i na výši současného kontraktu. Zatímco v posledních třech letech Galchenyuk ročně pobíral bezmála pět milionů dolarů, od Ottawy dostal pouze jednoletou smlouvu na 1,05 milionu dolarů.

Čtěte také:
Příprava na premiérový ročník v Arizoně? Jeník si zahraje ve Finsku
Bral s Tučňáky dva Stanley Cupy, pomůže ke třetímu? Daley má nový job

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.