bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ribeiro a sexuální napadení? Spor se vyřešil mimosoudně

19. července 2015, 8:00

Daniel Poláček

Tři roky, tři různé kluby a jedno nepříjemné obvinění ze sexuálního napadení. Útočník Mike Ribeiro si po třicítce prošel hodně bouřlivým životním obdobím, ale nyní už může myslet pouze na hokej. Podepsal dvouletou smlouvu s Nashvillem a k možnému soudnímu sporu nakonec nedošlo.

Ačkoliv nikdy nebyl svatoušek, jeho život a kariéra dlouho pluly relativně klidně. Razantní změna přišla až v roce 2012. Tehdy 32letý Ribeiro byl po šesti letech v Dallasu vyměněn do Washingtonu. Vedle Ovečkina a spol. sice prožil výtečnou sezonu, ale po ní se upsal Phoenixu, který ho už po roce vyplatil ze smlouvy.

Rodák z kanadského Montréalu prý pozdě chodil na tréninky i týmové srazy a dokonce se pohádal s trenérem.

Další štace – Nashville. V městě country patřil k největším tahounům mužstva, ale s blížícím se koncem sezony ho něco přeci jen rozhodilo. Bývalá rodinná chůva na něj podala žalobu za sexuální napadení, k němuž mělo dojít v srpnu 2012. V době, kdy se Ribeiro s rodinou zabydloval na východě USA, aby mohl plnit povinnosti ve Washingtonu.

Výsledek žaloby? Mimosoudní vyrovnání, ke kterému došlo v tomto týdnu. „Dospěli jsme k přátelskému řešení a vyhnuli se sporu, který potenciálně mohl být časově náročný i nákladný,“ řekl Ribeirův právník Brian Lauten. Jakékoliv podrobnosti však prozradit nechtěl.

Obšírnějšímu komentáři se vyhnuli i zástupci Nashvillu, kteří konstatovali: „Jsme rádi, že Mike a jeho rodina se teď mohou soustředit na budoucnost.“

Ribeiro už před vyřešením sporu prodloužil kontrakt v Nashvillu o dva roky, během nichž si vydělá sedm milionů dolarů. A jistě doufá, že poprvé v kariéře dosáhne na velký týmový úspěch. Jako 35letému veteránovi se mu čas mezi zámořskou elitou nebezpečně krátí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.