bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ristolainen nespokojen se situací u Buffalo Sabres, chce jít o dům dál

12. srpna 2019, 0:35

Jiří Sameš

Obránce Rasmus Ristolainen je už několik týdnů středem pozornosti, spekuluje se totiž o jeho odchodu od Buffalo Sabres. Po oznámení finské televizní sítě MTV se navíc zdá býti o situaci zcela jasno.

Zmiňovaným finským médiím Rasmus Ristolainen v průběhu posledního víkendu poskytl rozhovor.

„Nebyl jsem schopen pomoci týmu vyhrávat zápasy," řekl.

„Poslední sezony byly těžké a hokej jsem si nemohl užívat," pokračoval.

Sabres sice ročník 2018-2019 úspěšně zahájili, když se v jeden moment dokonce drželi na úplné špici tabulky National Hockey League. V listopadu zvítězili i v deseti zápasech po sobě.

Ve druhé polovině sezony ale následoval prudký pád tabulkou a play-off jim nakonec uniklo poosmé v řadě za sebou, o propastných 22 bodů.

„Situace je otevřená. 12. září se zúčastním tréninkového kempu některého z týmů NHL, v tuhle chvíli nemohu říci více," uvedl Ristolainen.

„Veškeré informace zatím chceme udržet v utajení," doplnil ještě.

Minulá sezona byla pro Ristolainena šestou v kariéře. Všechny samozřejmě absolvoval se Šavlemi, které jej v roce 2013 draftovaly v prvním kole, jako celkově osmého v pořadí.

Ristolainen loni v 78 zápasech vstřelil pět gólů a zapsal celkem 43 kanadských bodů. V tabulce pravdy měl 41 záporných bodů (kariérní minimum).

V nejlepší hokejové lize potom odehrál 424 zápasů, přičemž vsítil 36 gólů a zaznamenal celkem 194 kanadských bodů.

O služby Ristolainena, čtyřiadvacetiletého Fina, údajně měli projevit zájem Winnipeg Jets, kteří v průběhu letní přestávky ztratili obránce Tylera Myerse, Jacoba Troubu.

Ve hře byli i Tampa Bay Lightning, ti ale nedávno podepsali obránce Kevina Shattenkirka a v defenzivních řadách mají nyní přetlak.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.