bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rittich chytá lépe než Mike Smith, veterán ale zůstává jedničkou. Na jak dlouho?

16. listopadu 2018, 18:00

Vojtěch Balon

Calgary Flames mají za sebou vcelku povedený vstup do sezóny a v Tichomořské divizi se pohybují na postupových příčkách. Někteří hráči albertského celku ale zůstávají daleko za očekáváním.

Do této kategorie patří Michael Frolík, Michael Stone, Mark Jankowski či hvězdný James Neal, všichni čtyři už letos sledovali utkání svého týmu z pozice zdravého náhradníka. Zatímco zmiňovaní hráči do pole byli za své bídné výkony potrestáni, trápící se brankář Mike Smith má důvěru trenéra Billa Peterse i nadále.

Jen letmý pohled do statistik však hovoří za vše. Smithova úspěšnost zákroků 87,6% je mezi brankářskými jedničkami v celé soutěži nejhorší, lepší úspěšnost má i polovina náhradníků; včetně Davida Ritticha. Smithův parťák letos chytá mnohem lépe, o čemž svědčí už jen úspěšnost 93,5%. S Rittichem v brance navíc Calgary vyhrálo pět ze šesti zápasů, zatímco když chytal Mike Smith, Flames nasbírali více porážek než vítězství.

Jihlavský odchovanec ale v této sezóně dostal jen jednou důvěru ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Jinými slovy, Peters Smithovi (alespoň navenek) věří a nezapomíná na jeho skvělou formu z minulého ročníku.

Ono to ale není tak jednoduché. Když se Mike Smith na jaře zranil a Rittich dočasně převzal roli jedničky, tolik se mu nedařilo a Flames postupně vypadli z postupových pozic do vyřazovacích bojů. Bývalý brankář extraligové Mladé Boleslavi už ukázal, že je v NHL výtečným náhradníkem. Má však na to být jedničkou? Pokud to Bill Peters začne zjišťovat, Smithovo nahlodané sebevědomí poničí úplně.

Těžko říct, kdy k tomu dojde, zdá se ale, že výměna stráží na brankářském postu je v Calgary pouze otázkou času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.