bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Roba Blakea čeká jedna sláva za druhou, Kings v lednu vyvěsí jeho dres

12. srpna 2014, 20:52

Jan Šlapáček

Pět různých dresů visí pod střechou Staples Center v Los Angeles, pět čísel už nemůžou současní ani budoucí hráči Kings použít. V polovině ledna 2015 k nim přibude další. Kalifornský klub slavnostně vyřadí trikot s číslem 4, který po čtrnáct let nosil Rob Blake.

Nynější asistent generálního manažera Deana Lombardiho je prvním z obránců Králů, kterému se této pocty dostalo. Blakeovými předchůdci byli brankář Rogie Vachon (číslo 30, vyřazeno v roce 1985) a útočníci Marcel Dionne (16, 1990), Dave Taylor (18, 1995), Wayne Gretzky (99, 2002) a Luc Robitaille (20, 2007).

„Je pro mě velkou ctí, že jsem se dostal do skupiny bývalých skvělých hokejistů Los Angeles, jejichž dresy byly vyřazeny. Vždycky jsem LA považoval za výjimečné místo na hraní a bral jsem jako velkou poctu, že můžu oblékat dres Kings,“ komentuje své zařazení mezi klubové legendy 44letý činovník.

Blake začínal v Los Angeles na jaře 1990 svoji profesionální kariéru a vydržel zde až do února 2001, kdy byl vyměněn do Colorada. V roce 2006 se ke Králům jako volný hráč na dvě sezóny vrátil, jeho aktivní hokejová dráha následně dospěla do cíle v sousedním San Jose.

S 805 zápasy v základní části, 161 brankami, 333 asistencemi a pochopitelně také 494 body je Rob Blake rekordmanem mezi obránci Kings, kteří ho v roce 1988 draftovali ve čtvrtém kole. Šest sezón nosil na hrudi kapitánské „céčko“.

Do organizace, v níž strávil téměř polovinu svého života, se znovu vrátil loni v červenci po práci v disciplinární komisi NHL. Kromě spolupráce s GM Lombardim zastává také funkci prezidenta hokejových operací a generálního manažera záložního týmu Králů v Manchesteru.

K vyvěšení Blakeova dresu dojde 17. ledna před utkáním s Anaheimem. O dva měsíce dříve bude rodák ze Simcoe v kanadské provincii Ontario uveden do Hokejové síně slávy NHL (spolu s Dominikem Haškem, Peterem Forsbergem a Mikem Modanem).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.