bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Robin Lehner představil novou masku. Nadále odkazuje na mentální zdraví

14. srpna 2019, 19:08

Matěj Hodoval

Hokej píše spoustu příběhů i mimo ledovou plochu. Mezi ty nejsilnější se v poslední sezoně zařadil bezesporu ten Robina Lehnera, jenž překonal nejtěžší životní chvíle a znovu nastartoval i svou kariéru.

Lehner si v osobním životě sáhl na samé dno. Problémy s alkoholem, bipolární porucha a s tím související myšlenky na sebevraždu. Naštěstí však rodákovi z Göteborgu pomohla změna prostředí a v organizaci Islanders dostal novou šanci.

Na konci sezony byl navíc odměněn na předávání cen NHL, když získal Bill Masterton Trophy, která se uděluje pro hráče, který nejlépe vystihuje vytrvalost, sportovní chování a oddanost lednímu hokeji.

Po z individuálního hlediska povedené sezoně u Islanders nakonec švédský bojovník změnil dres. Z New Yorku se stěhuje do Chicaga, kde ho čeká opět nová výzva.

Nejen při svém proslovu na předávání cen NHL, ale také na svém profilu na sociální síti Twitter a aktivitami ve volném čase dal vědět, jak je pro něj postoj k duševním nemocem důležitý. Proto se přidal k hnutí #SameHere.

Tento projekt je globálním hnutím pro duševní zdraví a má za cíl vytvořit komunitu, v níž mohou lidé otevřeně hovořit o svých výzvách a problémech. Lehner se připojil k více než třiceti dalším známým osobnostem, včetně bývalého hokejisty Thea Fleuryho

Svůj příběh předává dále i prostřednictvím své brankářské masky. V uplynulé sezoně nosil helmu, kterou nazval “Moje realita“. Ta zobrazovala démony, s nimiž Lehner bojoval.

Pro nadcházející ročník si Robin Lehner připravil masku novou. Kromě loga Chicaga ji zdobí především nápis #SameHere, odkazující na výše zmíněné hnutí.

„Fráze #SameHere znamená, že jsem také čelil ve svém životě výzvám. Tyto výzvy ovlivnily mé mentální zdraví. Je to znak, že doufáme ve spojení světa, aby jednou provždy bylo normalizováno, jak světové toto téma je,“ napsal na Twitter Lehner.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.