bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Robin Lehner se chystá na nejdůležitější sezónu kariéry. V sázce je jeho budoucnost

20. srpna 2018, 11:30

Vojtěch Balon

V podobné situaci jako Petr Mrázek se v létě ocitl švédský gólman Robin Lehner, jenž nakonec vzal zavděk roční smlouvě od New York Islanders (stejně jako Mrázek si vydělá "nuzných" 1,5 milionu dolarů). V Brooklynu ale göteborského rodáka nečeká nic snadného, Lehner má před sebou možná poslední příležitost dokázat, že může být brankářskou jedničkou v NHL.

Minulá sezóna v dresu Buffala Lehnerovi vůbec nevyšla, urostlý gólman svou úspěšnost zákroků za 53 odchytaných zápasů vyšponoval jen na 90,8 %. Na jeho obranu ale musíme dodat, že jeho nový kolega Thomas Greiss si u Islanders vedl ještě hůře. Lehner i Greiss loni nastupovali za prokazatelně děravými obranami, jejich úspěch tak bude do určité míry záležet na tom, jak nový trenér Islanders Barry Trotz zlepší defenzivní činnost svého mužstva.

Robin Lehner ale bude pod obrovským tlakem nehledě na to, zdali se Trotzovi podaří srovnat své svěřence do latě. Krátkodová smlouva s relativně nízkým příjmem rodákovi z Göteborgu nedává žádnou jistotu: nebude-li se mu pár zápasů dařit, jednoduše skončí na střídačce a do akce půjde Greiss (případně farmáři Christopher Gibson či Linus Söderström).

Přes metrák vážící gólman už má na svém kontě 219 odchytaných zápasů v NHL, je mu 27 let a Islanders budou už jeho třetím působištěm. Jinými slovy, čas na prokázání, že má na to být brankářskou jedničkou v nejlepší lize světa, se mu krátí. Jistě, v uplynulých letech to neměl Lehner jednoduché, v Ottawě bojoval o místo s Craigem Andersonem a v Buffalu hrál za nejhorší tým konference, ani u Islanders ale Lehnera nečeká procházka růžovým sadem.

V sázce je ale celá jeho kariéra – pokud zazáří, vybojuje si pohádkovou smlouvu; pokud ne, bude se muset definitivně spokojit s rolí věčného náhradníka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.