bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ročník 1979 stále na vrcholu. Big Joe je pro Sharks nepostradatelný

23. ledna 2018, 14:30

Pavel Golasowski

Táhne mu na 40, zároveň ale vede celé mužstvo. V pokročilém hokejovém věku je pořád stejně platným hráčem. Big Joe, jak se Joe Thorntonovi v zámoří přezdívá, prožívá velmi úspěšné období a ve vyrovnané Pacifické divizi jsou i díky němu Sharks na druhé příčce. Tento chlapík zkrátka nepatří do starého železa.

Před osmi měsíci absolvoval Big Joe operaci kolene a v jeho věku je každý zásah do tělesné schránky velmi ošemetný. Bude hrát, bude stejně dobrý, zvládne pořád takovou zátěž? Tyto, ale i mnohé další otázky si kladli nejen fandové San Jose. 

Jenomže Thornton hraje, a ačkoli není pořád stoprocentně fit, tak podává nadstandartní výkony. S ice timem pohybujícím se mezi 18-19 minutami, je pro Žraloky pořád nesmírně důležitým hráčem.

V posledních 27 zápasech dokázal nastřádat 25 bodů, celkově si letos do statistik připsal 35 kanadských bodů, což ho v San Jose řadí na druhé místo za obránce Brenta Burnse. Se 13 góly se dělí o druhé týmové místo s Tomášem Hertlem. 

Jinými slovy, je Thornton pro Sharks stále nepostradatelným hráčem, zvláště v situaci, kdy sice San Jose drží druhé místo v Pacifické divizi, ale ta je tak vyrovnaná, že každý bodový výpadek může být okamžitě potrestán.

„Hodně lidí si myslí, že starší hráči okrádají ty mladší o cenný čas na ledě a o jejich příležitost, ale já si to nemyslím, protože jsem přesvědčený, že je to právě naopak,“ řekl trenér Sharks Pete DeBoer. „Mladí hráči z jeho přítomnosti nesmírně těží.“ 

V historických statistikách najdeme Big Joea na 16. příčce se 1426 body. V posledních šesti týdnech přeskočil Dale Hawerchuka (1409), Douga Gilmoura (1414), Adama Oatese (1420) a Bryana Trottiera (1425). Nereálným cílem letošní sezóny není ani nejproduktivnější Fin v historii NHL Teemu Selänne (1457). 

„Moje práce je mnohem jednodušší, pokud máte v týmu hráče, jakým je Joe. Neuvěřitelné maká, důkladně se připravuje na zápasy a právě proto hraje tak, jak hraje,“ uzavřel povídání o budoucím členovi síně slávy trenér DeBoer. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.