bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Role střelce mi sedí, říká bostonský Marchand

6. února 2016, 20:00

David Zlomek

V poslední době o sobě dává hodně znát Medvěd z Bostonu Brad Marchand. Bývalo zvykem, že novinové titulky zaplňoval většinou v negativním slova smyslu – ať už to byla nějaká suspendace nebo nevhodné chování. Teď se o něm píše hlavně pozitivně. Dává góly a pro fanoušky Bruins je děsivé si pomyslet, kde by jejich tým byl nebýt jeho gólů.

Nemusíme se dívat daleko, stačí poslední zápas organizace sídlící v TD Garden. Ve třetí třetině Bruins prohrávali 2:3 proti Buffalu Sabres. Srovnat dokázal právě Brad Marchand, jeho tým pak získal také druhý bod, vyhrál totiž nájezdy. Byl to Marchandův osmý gól v osmi zápasech, parta okolo Zdena Cháry z nich vyhrála pět a dala dohromady 21 branek.

Borec, jenž hraje na pravém křídle a dal z týmu nejvíce gólů (23), se bude snažit prodloužit svou šňůru a formu i dnes, kdy se jeho tým opět setká s Buffalem.

„Moje střela je něco, na čem pořád pracuju a vždycky jsem pracoval. Je to něco, co mi jde lépe. Je super, když jdou ty střely až do brány,“ řekl Marchand pro Boston Herald poté, co se včera nezúčastnil dobrovolného tréninku. „Myslím, že trenér Claude Julien mě nutí tlačit se více do brány a abych byl lepší v okolí brankoviště. Řekl bych, že jsem na tom letos více zapracoval. Vyplácí se to,“ pochvaluje si.

Marchand nikdy nedal v sezoně více než 28 branek. Jestli si udrží současné tempo, může se blížit k čtyřicítce. Pokud nenajde jistotu, jak nejlépe použít svou střelu, rychlost a tah na bránu, vyjdou tyhle silné stránky úplně naprázdno. Ať už jde o přetahovanou před brankou nebo o zbavení se tří hráčů naráz, Marchand je poháněn vlastním přesvědčením.

„Prostě si myslím, že jde o záležitost mysli a duševního stavu,“ řekl. „Když jde všechno, jak má, a když se k vám puky odrážejí, cítíte se, že můžete dokázat všechny ty věci. A někdy, když to tak není, tak necítíte stejný komfort, abyste to mohli udělat. Myslím, že jde jenom o tohle, nic složitého,“ povídal.

Trenér Julien byl ohromen tím, jak Marchand upravil svou hru k tomu, aby byl více produktivní.

„Teď hraje svůj nejlepší hokej, myslím,“ ocenil svého svěřence dlouholetý trenér. „Jak jde o to, aby se dostal puk do branky, je v tom skutečně odhodlaný. Navíc hraje tvrdě. Myslím, že si uvědomil, jak hrát líp s pukem. Třeba když jede do útočného pásma a jsou tam na něj dva obránci, tak ví, že má počkat na podporu, moc toho sám neudělá. Navíc se poctivě vrací, rozjíždí více akcí. Nejdůležitější ale snad je, že bojuje jako lev,“ nechal se slyšet vítěz Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.