bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rossi s Minnesotou podepsal nováčkovský kontrakt. Podívá se do NHL už příští rok?

24. října 2020, 14:00

Ondřej Mach

Takhle nadějného hokejistu Rakousko dlouho nemělo. Marco Rossi se v říjnu znovu přiblížil svému snu, během Vstupního draftu do NHL 2020 si ho vybrali zástupci Minnesoty. Teď má mladý útočník v kapse nováčkovskou smlouvu.

Nějakou dobu bylo jasné, že Rossi v rámci letošního draftu bude hodně vysoko. Na výběr v první pětce to nakonec nestačilo, rodáka z Feldkirchu si jako celkově devátého zamluvila Minnesota. Výborný pick pro Wild.

Rakouský mladík byl zjevením loňské sezony OHL, v 56 utkáních nasbíral 120 bodů za 39 branek a 81 asistencí. Tímto počinem se stal prvním Evropanem, který ovládl produktivitu soutěže. Průměrně za zápas nasbíral 2,14 bodu – jednička draftu Alexis Lafreniere pro srovnání 2,15.

Z Rossiho zkrátka může vyrůst velká hvězda. „Věří si a vsadí sám na sebe. Pokud bude hrát dost dobře, může se dostat do prvního týmu. Pokud ne, tak zjistíme, co je pro něj nejlepší. Ale líbí se mi, že má dostatek sebevědomí,“ prohodil pro web nhl.com generální manažer Bill Guerin.

Cílem devatenáctiletého forvarda nebude nic jiného, než si zahrát NHL už v ročníku 2020/21. Nová sezona by se měla rozběhnout někdy na začátku nového roku, předtím proběhnou tréninkové kempy. Pokud se na něm Rossi ukáže v dobrém světle, tak by měl mít dobrou šanci.

Do té doby se s největší pravděpodobností bude udržovat v tempu v dresu curyšských Lions, ve švýcarské nejvyšší soutěži by měl nastoupit koncem tohoto měsíce. V případě, že se Rossi neprobojuje na soupisku Wild pro další ročník, tak by měl sezonu dokončit v Curychu.

V Minnesotě by Rossi mohl bydlet u Thomase Vaneka, jeho krajan mu tuto možnost nabídl po draftu. Vanek do zámoří odešel ve čtrnácti letech a v mládežnických letech působil právě v této oblasti, v NCAA pak nastupoval za University of Minnesota.

Za Wild si v NHL zahrál dvě sezony od roku 2014. „Řekl jsem mu, že jestli sem chce přijet dřív a trénovat tady, tak je u nás vítán. Vím, že děti by rády měly staršího bratra,“ pravil Vanek pro web The Athletic.

Vanek je Rossiho velkým vzorem. Podle jeho agenta je tedy velmi pravděpodobné, že tuto nabídku přijme. „Wild draftovali skvělého hráče. Vím, že jsem zaujatý, ale fanoušci ho budou milovat. Doufejme, že mnoho let,“ přidal bývalý hráč NHL.

Čtěte také:
Příští sezona? Jednoznačně očekávám play-off, hlásí kouč Montrealu
Skoro vražda, nyní mají být spoluhráči. Thomase lituji, komentuje Krug hit z finále 2019

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.