bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rowe dál sochá defenzívu Panterů. Drahého Kulikova poslal do Buffala

26. června 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Ještě před pár dny Tom Rowe, nový a nesmírně aktivní generální manažer floridských Cats, hlásil zámořským novinářům: „Ne, nesnažíme se vyměnit Dmitrije Kulikova.“ Blafoval, nechtěl si zcela zbytečně snížit vysoké odstupné, které mohl za ruského beka požadovat od svých obchodních protějšků.

Kulikov, společně s brzkým výběrem ve druhém kole dnešního draftu, mu nakonec vynesli Marka Pysyka a dvě draftové volby. Rodák z Lipecku plně vyhovoval požadavkům Tima Murrayho, GM buffalských Šavlí, který sháněl mladého obránce s levým držením hole a patřičnou kvalitou. Z obdrženého 33. místa pak draftoval švédského útočníka Rasmuse Asplunda.

Rowe je zase spokojený, že se zbavil možná přeplaceného borce, a získal patřičný manévrovací prostor pro očekávané velké a drahé tahy na hráčském trhu. „Florida do toho jde naplno,“ těší čerstvě získanou posilu Keitha Yandlea. Panthers chtějí mezi naprostou elitu a neváhají utratit každičký dolar až do výše platového stropu, klubový vlastník Vincent Viola touží po Stanley Cupu.

Do jeho organizace nyní přichází Pysyk, čtyřiadvacetiletý zadák, který letos zaznamenal 11 bodů (jen o šest méně než Kulikov) a mimochodem měl výrazně lepší statistiku Corsi, což při sledování kupících se výměn v podání Rowea nemůže nikoho překvapit. Navíc je přibližně čtyřikrát levnější, z platového stropu ukrajuje 1,125 milionu dolarů, Kulikov 4,3 milionu dolarů.

Výběr  ve druhém kole od Šavlí využil Rowe k draftování kanadského útočníka Adama Mascherina, třetí volba pak vynesla švédského beka Linuse Nassena. Florida pokračuje ve výrazném přebudování defenzívy, již byli odejiti Erik Gudbranson s Kulikovem, hráčský trh patrně otestuje Brian Campbell. Všichni tři hráli v minulém ročníku průměrně přes 20 minut za zápas.

Panteři přitom zatím přivedli jedinou pořádnou "náplast", na šest let podepsali Yandlea. Své si odehraje i Pysyk, nicméně se očekává příchod ještě jednoho, dvou solidních obránců. Čeká na ně spousta volných minut, které po sobě zanechá zmíněné trio.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.