bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozhodne až sedmý zápas! Bruins nedali St. Louis šanci, vyhráli 5:1

10. června 2019, 5:01

Vojtěch Balon

Trenér Bostonu Bruce Cassidy si přál lepší výkon první útočné formace, aby Bruins uspěli a vynutili si rozhodující sedmý zápas. Dočkal se, v nedělní bitvě na ledě St. Louis se trefili Brad Marchand i David Pastrňák a B’s nakonec vyhráli jednoznačně 5:1. Sedmé klání je na programu v noci ze středy na čtvrtek.

St. Louis Blues - Boston Bruins

1:5 (0:1, 0:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 53. R. O'Reilly (Pietrangelo, Perron) – 9. Marchand (Pastrňák, Krug), 43. Carlo (DeBrusk), 51. Kuhlman (Krejčí), 55. Pastrňák (Marchand, Kuraly), 58. Chára

V úvodní pasáži zápasu se na ledové ploše nic moc zajímavého nedělo, Bruins v pohodě ubránili oslabení po vyloučení Seana Kuralyho a následně se hra zase uklidnila. V rozmezí osmé a deváté minuty se ale nechali vyloučit dva hráči Blues a hosté dvojnásobnou přesilovku využili, když se z pravého kruhu trefil Brad Marchand.

Po gólu na 0:1 se hra o něco více otevřela, nebezpečné pokusy Davida Perrona na straně jedné ani Marcuse Johanssona na straně druhé ale ve změnu skóre nevyústily. Těsně před sirénou si hokejisté St. Louis ještě zahráli přesilovku po faulu Cháry, Bruins se ale ubránili.

Necelých pět minut po začátku druhé třetiny ujížděl sám na Binningtona Danton Heinen, jeho šanci ale na poslední chvíli zhatil učebnicovým obranným zákrokem kapitán Alex Pietrangelo. A byl to právě rodák z King City, kdo měl o chvilku později na hokejce vyrovnání, puk po jeho nahození ale nakonec za záda dezorientovaného Raska neprošel.

V samotném závěru druhé třetiny mohl přidat uklidňovací trefu Bruins David Pastrňák, Jordan Binnington si ale po jeho střele z blízka připsal skvělý zákrok. Krátce po přestávce už se ale hosté radovali z druhé vstřelené branky, když za Binningtona nečekaně propadlo nahození Brandona Carla od modré čáry.

Svěřenci Craiga Berubeho se pokoušeli o rychlou odpověď, ostatně jim nic jiného ani nezbývalo, recept na kompaktní obranu Bruins ale stále nenacházeli. Deset minut před koncem navíc bylo prakticky hotovo, když na 0:3 zvýšil parádní dělovkou pod břevno Karson Kuhlman.

Plamínek naděje domácím vykřesal v čase 52:01 Ryan O’Reilly, jehož střelu z levého kruhu Tuukka Rask zastavil až za brankovou čarou, což poté potvrdil i videorozhodčí. Stav 1:3 ale také dlouho nevydržel: Acciariho únik ještě gólem neskončil, o pár střídání později ale Binningtona z bezprostřední blízkosti překonal David Pastrňák.

Navzdory stavu 1:4 se Craig Berube přesto ještě rozhodl zkusit hru bez brankáře, ta se ale domácím nevyplatila, když na konečných 1:5 zvýšil do prázdné branky Zdeno Chára.

 

J. Binnington (STL) – odchytal 58:07 minut, 27 zákroků, úspěšnost 87,1 %
T. Rask (BOS)— odchytal 60:00 minut, 28 zákroků, úspěšnost 96,6 %

Zdeno Chára (BOS) — 1+0, 1 střela, čas na ledě 22:15
David Pastrňák (BOS) — 1+1, 4 střely, čas na ledě 13:26
David Krejčí (BOS) — 0+1, 2 střely, čas na ledě 15:06

1. Tuukka Rask (BOS)
2. Brad Marchand (BOS)
3. David Pastrňák (BOS)

Stav série: 3:3

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.