bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozhovor: Hraji méně, ale hlavní je úspěch týmu, ví Tomáš Tatar

5. dubna 2016, 12:00

Robert Novotný

Čtyřiadvacet sezón v řadě, to jest od roku 1991, se tým Detroit Red Wings probojoval do play off NHL. Jubilejní pětadvacátý postup do vyřazovacích bojů je sice na dosah ruky, ale přesto ještě daleko. „Pozice, ve které jsme, není vůbec pohodlná. Hraji teď méně, měl jsem trochu větší očekávání, ale prvořadý je tým,“ uvědomuje si útočník Tomáš Tatar, jenž je s jednadvaceti góly po Dylanu Larkinovi druhým nejlepším střelcem Rudých křídel.

Pozice, v níž se Detroit momentálně nachází, je přinejmenším nezáviděníhodná. Jak těžké je to na psychiku?

Ta pozice není vůbec pohodlná. Myslím si však, že jsme si na to během několika sezón zvykli, jelikož každý rok bojujeme o play off až do konce. Ta pozice je taková, jaká je, a já jsem rád, že se nám to zatím daří. Máme před sebou ale ještě tři zápasy a pokud chceme postoupit do play off, musíme ze sebe vydat naprosté maximum.

Co se stalo v domácím utkání proti Torontu? Nepodcenili jste soupeře?

Nemyslím si. Toronto hraje velice zodpovědný hokej, který je díky trenéru Babcockovi hodně podobný tomu, který jsme hrávali my. Jsou velmi důslední v obraně a my jsme bohužel i přes množství dobrých šancí nedokázali skórovat.

Jak se Detroit změnil po odchodu Mikea Babcocka?

Každý trenér má svoje silné a slabé stránky. Nynější trenér prosazuje trochu jiný styl než Mike, jehož styl byl založený převážně na hru v obranném pásmu, kde se soustředil na každý detail, což se nyní plně projevuje na hře Toronta. My se teď snažíme hrát trochu jinak. Měli jsme dobrý start, pak jsme trochu zaspali, ale myslím si, že jsme teď opět na dobré vlně.

Myslím si, že jsme na dobré vlně.

Jak vám osobně vyhovuje nový trenér?

Hraji trochu méně, což není ideální, ale podstatné teď je, abychom se probojovali do vyřazovacích bojů. Samozřejmě jsem byl z individuálního hlediska trochu smutný, měl jsem trochu větší očekávání, ale úspěchy týmu jsou na prvním místě.

Na soupisce jste uveden jako centr, ale hrajete na křídle…

Sám tomu nerozumím. NHL to tak uvádí už dva roky i přesto, že jsem centra ani jednou nehrál.

Jaký je váš vztah s Tomášem Jurčem?

Výborný. Jsme Slováci a společně s Čechy držíme spolu, jsme dobří kamarádi. Tomáš teď bohužel moc nehraje, což není pro jeho psychiku úplně nejlepší, ale to se ve sportu stává.

Není vám líto odchodu Jakuba Kindla?

Určitě ano. S Jakubem jsem byl v organizaci od začátku, hráli jsme spolu už v Grand Rapids, takže mi hodně chybí, je to skvělý chlap a super kamarád. Jemu ten odchod ale jenom prospěl, protože na Floridě hraje, já jsem za něj velmi šťastný a věřím, že si to tam užívá.

Jakub Kindl mi hodně chybí, ale odchod na Floridu mu pouze prospěl.

Na Nový rok jste byl součástí utkání pod otevřeným nebem. Čím je takový zápas zvláštní?

Atmosférou, ta je opravdu výjimečná. Každý se na to těší, fanoušci i hráči si to ohromně užívají a já jsem jenom rád, že se takových zápasů mohu zúčastnit.

Na podzim budete reprezentovat tým Evropy na Světovém poháru. Jak se na tento turnaj těšíte?

Je to něco úplně jiného, něco speciálního. Jsem velmi hrdý a šťastný, že jsem se do týmu Evropy dostal, protože konkurence byla opravdu nabitá. Je tam hodně hráčů z ostatních zemí, které na turnaji nemají vlastní tým. Každý by chtěl mít samozřejmě svůj tým a reprezentovat svou zemi, ale NHL rozhodla jinak a my to musíme akceptovat.

Slováci však budou ve výběru Evropy dominovat…

Myslím si, že se tam nějací hráči ze Slovenska ještě dodatečně dostanou. Není tam zatím Marián Gáborik nebo Martin Marinčin. Uvidíme, jak to trenéři nakonec poskládají. Já si myslím, že jsme v týmu Evropy hokejově asi největší zemí, zároveň ale nemáme tolik hráčů, abychom si mohli poskládat vlastní tým.

Těšíte se v létě na Slovensko?

Velice. Hlavně na rodinu a kamarády. Léto si vždy hrozně užívám, protože tam máme dostatek volna. Doma je doma, takže když mám možnost být s rodinou, je to super.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.