bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Hrát na mistrovství světa je pro mě obrovská čest, hlásí Jyrki Jokipakka

8. května 2015, 13:51

Robert Novotný

Má za sebou první sezonu v NHL. V dresu Dallasu se mu dařilo v průběhu sezony, nyní finský obránce Jyrki Jokipakka reprezentuje svou zemi na probíhajícím mistrovství světa. „Strašně si toho vážím," řekl v exkluzivním rozhovoru pro NHL.cz 23letý zadák.

191 centimetrů měřící a 93 kilogramů vážící obránce z finského Tampere, to je Jyrki Jokipakka. Ve Finsku sice začínal, avšak postupem času začalo vyplývat na povrch, že jeho další kroky povedou za oceán. Nakonec se stal jeho domovem divoký západ, Dallas ho draftoval na celkové 195. pozici v roce 2011. První dvě sezóny ještě působil ve finském Ilves, v roce 2013 byl však povolán na farmu do Texasu. Tam nakonec odehrál 68 utkání a přesvědčil, že už dychtí po NHL. „První sezóna v NHL byla skvělá zkušenost,“ řekl v rozhovoru pro NHL.cz. Neopomenul ani mistrovství světa, na němž reprezentuje koho jiného, než výběr Suomi.

Co pro vás znamená nosit dres Finska na mistrovství světa?
Je to velká čest, strašně si toho, že mohu nastupovat v národních barvách, vážím. Jsem vděčný trenérovi, který mi věří natolik, že mě napsal na soupisku národního týmu a jsem šťastný, že tu mohu být.

Máte po zápase se Slovinskem, který jste vyhráli 4:0. Jak byste jej zhodnotil?
My jsme ovšem vstřelili dva rychlé góly, a to bylo podle mě v tomto zápase rozhodující. Ve zbytku zápasu už nám stačilo držet se soupeřem krok a snažit se neinkasovat. Slovinci nehrají vůbec špatný hokej, mají hodně kvalitních hráčů. 

Pekka Rinne vychytal třetí čisté konto v řadě. Co říkáte na jeho výkony?
Je nepochybně naším nejlepším hráčem. Je jenom škoda, že se nám nepovedl první zápas, v němž Pekka inkasoval celkem pětkrát, ovšem bez něj bychom si nevedli tak dobře, je skvělý.

Máte za sebou první rok v NHL. Jak byste ho zhodnotil?
Po několika zápasech v AHL jsem se dostal do Dallasu a odehrál jednapadesát utkání. Pro mě to byla obrovská zkušenost, jsem hodně šťastný, že mohu nastupovat v dresu Stars a musím říci, že to byla velká zábava.

Play off jste ovšem nevybojovali, což muselo být, vzhledem ke kvalitě kádru, značné zklamání.
To je pravda. Před sezónou jsme měli skvělý tým, do něhož patří hvězdy jako Jamie Benn, Jason Spezza nebo Aleš Hemský, ale play off se nám vybojovat nepodařilo. To bylo obrovské zklamání, ale věřím, že příští sezónu se nám to už povede.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.