bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Jsem rád, že jsem součástí tak úderné útočné formace, těší se Tomáš Hertl

3. března 2016, 14:00

Robert Novotný

Tomáš Hertl zažil snový start v NHL, pak jej ovšem zbrzdilo zranění kolene a nikdo nevěděl, co bude s nadějí českého hokeje za velkou louží dál. Rodák z Prahy ale v minulé sezóně vypálil rybník všem, kteří o něm pochybovali. Nevynechal jediný zápas svého týmu a nasbíral slušných 31 bodů. Všechny zápasy základní části už letos určitě neodehraje, jeden už vynechal, zato bodově je na tom už teď lépe, a to do konce základní části zbývá ještě 20 zápasů! „Od začátku sezóny se cítím skvěle. Jsem rád, že mi to tam teď začalo i padat,“ těší se dvaadvacetiletý Žralok v exkluzivním rozhovoru pro Deník a NHL.cz.

Montrealu se sice v poslední době nedaří, výhra 6:2 však bezesporu potěší. Jak byste zápas zhodnotil?

Samozřejmě potěší. Jsme strašně rádi, že se nám v posledních zápasech tak daří. Podali jsme skvělý výkon jako tým. Mohlo by to být ale trochu lepší, ve venkovních zápasech jsme sice jedni z nejlepších v celé lize, ale doma se nám zase tolik nedaří. I proto nás všechny potěšilo, že jsme takovým způsobem převálcovali Montreal a zvedli si sebevědomí na domácím ledě.

Jaký byl zápas s Vancouverem? Tam se vám navíc podařilo skórovat…

Pro nás to byl další skvělý zápas. Teď se každý bod počítá, my se tam navíc pořád honíme s Anaheimem a Los Angeles. Vancouver za námi byl tehdy o deset bodů, navíc tam pořád chtějí play off, takže to nebylo jednoduché. V prvních dvou třetinách se nám úplně nedařilo, pak jsme ale zabrali a soupeře přehráli.

Jak jste spokojený z individuálního hlediska?

Jsem rád, že mi to tam od druhé poloviny sezóny začalo více padat. Začal jsem více bodovat a zvedlo se mi sebevědomí. Já jsem ale se sezónou spokojený už od začátku, cítím se dobře, bohužel v té první polovině mi to tolik nepadalo. Už teď jsem překonal svůj loňský bodový výkon a věřím, že to dokážu ještě navýšit.

Jak se na vaší formě podepsala spolupráce s Thorntonem a Pavelskim?

Hodně. V první polovině se nám sice tolik nedařilo, ale výborně jsme si sedli a od nového roku, co jsme spolu, tak vyhráváme skoro všechny zápasy. Thornton je od nového roku nejproduktivnější hráč NHL a hraje teď naprosto skvěle. Já jsem rád, že se na tom můžu podílet. Navíc vidím určitý posun, protože před novým rokem jsem měl na kontě asi pět mínusových bodů a nyní jsem jedenáct bodů v plusu, což je naprosto úžasné.

Jaké je to hrát s Brentem Burnsem za zády?

Já si pamatuji, že jsem s ním jednu chvíli hrával v útoku (směje se). Pak se přesunul dozadu a nyní patří k nejlepším obráncům NHL. Má na kontě nejvíce gólů ze všech beků a je to bezesporu nejtvořivější hráč v našem týmu. Je skvělé ho mít za spoluhráče, je velký, skvělý v obraně, ale zároveň umí také projet třeba celé hřiště a dát gól. Má neskutečně tvrdou střelu, už jsem jí párkrát schytal, když jsem clonil před bránou. Je skvělé hrát s vědomím, že máte za zády takového hráče.

Jaká je nálada v kabině? Zatím to vypadá dobře, jste na pozici, která vám zajišťuje postup do play-off, ale západní konference je konkurenčně velmi nabitá.

Momentálně bojujeme o umístění s Anaheimem a Los Angeles. Je to jako každý rok, pokud budeme druzí nebo třetí, tak to budou buď Ducks, nebo Kings a to jsou opravdu těžcí soupeři. Týmy jsou dnes velice vyrovnané, tam si už potom nevyberete. Teď je důležité, aby se nám dařilo v posledních zápasech základní části, abychom nabrali nějaké sebevědomí a byli připraveni na play-off, tam se pak už může stát cokoliv, týmy jsou dnes neskutečně vyrovnané.

Nechybí v týmu Antti Niemi? Myslíte, že Martin Jones zvládá roli jedničky dobře?

Rozhodně. Vedení podepsalo Martina v létě a od té doby odchytal většinu zápasů. V hromadě zápasů nám hrozně pomohl. Navíc je taky hodně mladý, má celou kariéru před sebou.

Hodně týmů zbrojilo před play-off, San Jose se ovšem kromě výměny Romana Poláka do ničeho velkého nehrnulo. Myslíte si, že tento tým dokáže udělat v play-off dobrý výsledek?

Věřím v to. Příchod Romana Poláka jakožto dalšího Čecha mě potěšil. Je to rázný bek, který nám pomůže trochu přitvrdit v obraně. Myslím si, že bychom mohli nv play-off udělat kvalitní výsledek, protože hráče na to rozhodně máme.

Teď máte chvíli volno, pak následuje další zápas s Vancouverem. Předpokládám, že úkol zní jasně – dva body.

Jednoznačně. Teď budeme mít Vancouver podruhé za velmi krátkou dobu, pak nás čeká pár týmů, které ani nejsou v postupových pozicích, takže chceme nahnat body. Ještě nás ale čeká dvacet zápasů, teď to máme hodně nabité, hrajeme skoro každý druhý den, takže se na to musíme připravit.

Myslíte si, že role zelenáče už je pryč?

Já to tak moc neberu. Ta první sezóna byla taková, jaká byla. Nejdříve góly, potom zranění. Tehdy to pro mě bylo něco nového, něco neuvěřitelného. Když jsem byl zraněný, tak jsem měl obrovskou motivaci se uzdravit, protože jsem bojoval o NHL. Jsem sice pořád mladý, nemám nahráno tolik, co ostatní, ale už mám něco málo za sebou. Nabral jsem nějaké zkušenosti, už se dokážu lépe rozhodovat, jestli do souboje jít, či nikoli. Pořád se mám ale hodně co učit.

Co se týče onoho zranění, to už je definitivně pryč?

Ano, koleno už je naprosto v pořádku, už o tom ani nevím, nemám žádné problémy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.