bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Nová smlouva mi dodala obrovské množství sebevědomí, tvrdí Voráček

1. srpna 2015, 8:00

Robert Novotný

Jakub Voráček se i přes nadějný start do sezóny sice nestal vítězem kanadského bodování ligy, stal se ovšem historicky třetím nejlépe placeným Čechem, co se ročního příjmu týče. Nová smlouva s Philadelphií mu zajistí během osmi let průměrně 8,25 milionů ročně, celkem si tedy český křídelník přijde na 66 milionů dolarů. Pro upřesnění, v přepočtu jde o více než jeden a půl miliardy korun.

Podepsal jste s týmem Philadelphia Flyers novou velice lukrativní smlouvu, co to pro vás znamená?

Jsem stoprocentně spokojený. Výše té smlouvy je samozřejmě ohromující, ovšem není to pro mě zdaleka nejdůležitější. Nejvíce uspokojující je pro mě hlavně délka kontraktu, protože právě to mi dodává ohromné množství sebevědomí. Je to ze strany vedení signál, že mi důvěřují, že jsou se mnou spokojení a toho si hodně vážím.

Je to i důkaz toho, že vy sám jste ve Philadelphii spokojený?

Jednoznačně. Tým má ohromný potenciál do dalších let, v kádru je plno mladých kluků, kteří mohou za pár let ten tým posunout ještě mnohem výše. Ten potenciál je podle mě vážně obrovský. Myslím si, že za tři nebo čtyři roky můžeme být na špici NHL. To je také jeden z hlavních důvod, proč jsem se rozhodl ve Philadelphii podepsat tak velký kontrakt.

Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

Z individuálního hlediska jsem naprosto spokojený, bodově jsem na tom byl výborně, hlavně na začátku tam padalo vážně všechno. Samozřejmě bylo pár zápasů, které bych mohl odehrát lépe, ale tak to v životě hokejisty chodí. Na druhou stranu jsme se s týmem nedostali do play off, takže celkový pocit ze sezóny je negativní. Kdybych udělal 20 bodů a dostali bychom se do play off, byl bych rozhodně spokojenější, než když udělám přes 80 bodů a sezóna pro nás skončí v základní části.

Jak u vás probíhá letní příprava?

Začal jsem trénovat doma, poté jsem však 10. července odletěl do Philadelphie, kde jsem 14 dní trénoval s týmem a naším kondičním trenérem. Nyní jsem v Montrealu, kde na sobě s Jiřím Hudlerem neustále makáme a dáváme si pořádně do těla.

Je vůbec čas na dovolenou?

Dovolenou jsem měl po sezóně, po mistrovství světa jsem na nějakou dobu, jak se říká, zmizel. Pár dní jsem si odpočinul, což jsem po náročné sezóně přivítal.

Do týmu dorazil během sezóny Radko Gudas, po jejím skončení podepsal s Flyers Michal Neuvirth, jak vnímáte příchod těchto dvou krajanů?

S Radkem Gudasem jsem si nedávno psal a s Michalem Neuvirthem jsem se potkal na Wimbledonu. Bavili jsme se spolu ještě předtím, než smlouvu podepsal a jsem opravdu rád, že jsou oba tady. Byl jsem tam dlouho sám, proto jsem rád, že si budu moci po dlouhé době zase s někým z týmu pokecat česky.

Jaké jsou vaše vyhlídky do následující sezóny?

Chci, abychom něčeho dosáhli jako tým. Mně je vážně lhostejné, kolik bodů udělám, ale přál bych si, abychom hráli dobrý hokej a dostali jsme se do play off. Hlavním cílem je samozřejmě udělat s týmem co nejlepší výsledek, nejlépe získat Stanley Cup.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.