bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Ottawě máme v play off co vracet, burcuje Tomáš Plekanec

12. dubna 2015, 19:00

Robert Novotný

Na východě je pouze jeden tým, jenž letošní část zakončil s větším počtem bodů než kanadský Montreal, a to New York Rangers. Canadiens získali o tři body méně, to však nemění nic na tom, že si letos Montreal počínal suverénně, byl jedním z nejlepších celků NHL a dokráčel si pro první místo v Atlantické divizi. „Jsme spokojení, celý rok jsme hráli na špici,“ radoval se po skončení základní části Tomáš Plekanec. V play off čeká Montreal houževnatý soupeř z Ottawy, jenž vítězstvím nad Philadelphií potvrdil svou účast ve vyřazovacích bojích. „Ottawě máme v play off co vracet,“ burcuje dvaatřicetiletý kladenský rodák.

Základní část je za vámi, jak byste ji zhodnotil?
Jsme samozřejmě spokojení, hráli jsme po celý rok na špici. Navíc máme pro první dva zápasy play off výhodu domácího prostředí, což je podle mě také důležité, takže si nemáme na co stěžovat. Začíná play off, to je skoro jako nová sezóna, takže se momentálně soustředíme hlavně na to, abychom v něm uspěli.

V prvním kole se utkáte s Ottawou, je to pro vás přijatelný soupeř?
My si vybírat nemůžeme, takže to je v podstatě jedno, mohl to být kdokoli. Já myslím, že jsme během sezóny dokázali, že můžeme hrát proti komukoli, stejně tak Ottawa a doufám, že to ve vyřazovacích bojích pouze potvrdíme a budeme hrát dobře. Navíc máme jim co vracet, protože naposledy, když jsme s nimi hráli play off, tak nás porazili.

Vidíte zde i výhodu v podobě cestování? Protože Ottawu máte, dá se říci, za rohem.
Já v tom nevidím nějaký velký rozdíl. Podle mě je úplně jedno, jestli poletíme někam hodinu a půl letadlem, nebo jestli pojedeme přibližně dvě hodiny vlakem do Ottawy. Dříve jsme do Ottawy jezdili autobusem, ale teď už jezdíme vlakem, takže to je mnohem pohodlnější.

Na Ottawu se vám letos nedaří, vyhráli jste jednou ze čtyř pokusů.
Já si myslím, že to vůbec nic neznamená. My jsme si samozřejmě vědomi toho, jakou s nimi máme bilanci, ale play off je úplně jiná soutěž. Doufám, že dobře odstartujeme, první dva zápasy hrajeme doma, tak věřím, že je vyhrajeme.

Jak složité bylo soustředit se ke konci základní části na poslední zápasy a nemyslet na to, že za chvíli začíná play off?
Není to těžké. Pořád chceme hrát naplno, abychom se na play off co nejkvalitněji připravili. Někdy se nám nedařilo, někdy naopak ano a já jsem rád za to, že jsme nakonec uhráli výhodu v podobě domácího prostředí. Teď máme poměrně dost času na to, abychom se připravovali a přemýšleli o prvním zápase.

Jak byste zhodnotil poslední zápas základní části s Torontem?
Moc dobře jsme nehráli, ale během zápasu jsme se zlepšovali. První třetina byla špatná, druhá už byla o něco lepší a v té třetí už jsme se soustředili na to, abychom uhráli alespoň bod a myslím si, že jsme si nakonec zasloužili vyhrát.

Jste spokojený se svým individuálním výkonem během celé základní části?
Já se přiznám, že statistiky příliš nesleduji, protože hodně záleží i na roli, kterou v týmu zastáváte. Letos jsem měl více příležitostí a jsem za to samozřejmě rád. Statistiky jsou ovšem první věc, ta druhá je, jak svou hrou pomůžete týmu a nemusí to být pouze střílením gólů.

 

Autorkou rozhovoru je Ivana Paulová.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.