bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Tým je hodně nabitý, snažím se využít každou chvíli na ledě, hlásí Dmitrij Jaškin

10. února 2015, 17:00

Robert Novotný

(Od našeho zpravodaje z Washingtonu) Vsetínský odchovanec, který do velkého hokeje nakoukl v dresu Slavie a rodák z ruského Omsku Dmitrij Jaškin by mohl v lecjakém týmu hrát klidně ve druhé útočné formaci, ne-li v první. Bohužel, možná bohudík, působí syn slavného hokejisty Alexeje Jaškina, kterého čeští fanoušci znají převážně z působení ve Vsetínu, v týmu St.Louis Blues. Soupiska tohoto celku je však nabitá jednou hvězdou vedle druhé.

Jednadvacetiletý křídelník s ruským i českým občanstvím působí až ve třetím útoku, v němž nastupuje po boku Patrika Berglunda a Tye Rattieho. „Tým je hodně nabitý, musím čekat na každou šanci,“ řekl k tématu mladý Jaškin. Jeho průměrný ice-time je 12:27 za zápas, což činí 4:09 za třetinu. „Je tu hodně dobrých hráčů. Nedostávám tolik času na ledě, ale když už ho dostanu, snažím se ho co nejlépe využít,“ dodal útočník s číslem 23.

Co říkáte na to, že během jedné třetiny strávíte na ledě průměrně něco málo přes 4 minuty?
Tým je hodně nabitý. Občas však dostanu více prostoru a myslím si, že se mi většinou daří ho dobře využít. Takhle to tady prostě je, je tu hodně dobrých hráčů a já musím čekat na šanci, kterou musím následně naplno využít.

Jak jste zatím spokojený s průběhem toho, jak ta šance přichází?
Musím na sobě hodně pracovat. Kluci, co hrají, to také nedostali zadarmo a troufám si říci, že to jsou nejlepší hráči v NHL. Myslím si, že si mohu dovolit tvrdit, že v našich prvních třech lajnách hrají jedni z nejlepších hráčů v NHL. Musím na sobě makat a šanci si zasloužit.

Kádr St.Louis si letošní sezónu vzhledem k dobrým výkonům, předpokládám, hodně užívá…
Já si myslím, že přišla i těžší období, avšak teď se nám daří, což je hlavní. V sezóně se hraje 82 zápasů a horší chvilky přijdou na každý celek. Já tomuto týmu hodně věřím, je v něm velká síla a myslím si, že to letos ukazujeme perfektně.

Jak vnímáte konec Martina Brodeura?
Martin je tu pořád s námi. Pro mě to je naprosto neuvěřitelné, je to jedna z největších postav, co kdy působila v hokejovém světě. Každý den, kdy byl na ledě, jsem si užíval. Myslím si, že však máme stále dva skvělé gólmany. Bylo super, když tu s námi byl a že zrovna on byl tím, který dělal třetího gólmana, protože si nedokážu představit lepšího brankáře, na kterého si mohu střílet po tréninku, i když není vůbec jednoduché mu dát gól a přiznám se, že se to tak často nestávalo (usmíval se). On umí dobře poradit, je super se s ním bavit a myslím si, že je velkým přínosem pro hráče, a o to víc pak pro gólmany.

Sezóna se přesouvá do části, kdy lze mluvit o play off. Jaké jsou ambice Blues?
Tady jsou ambice vždycky nejvyšší. Do play off zbývá ještě spousta zápasů a je asi brzo na to přemýšlet o vyřazovacích bojích. Uvidíme, koho dostaneme, ale na tom ve finále vůbec nezáleží. Musíme hrát svou nejlepší hru. Pokud budeme nadále předvádět stabilně kvalitní výkony, tak si myslím, že můžeme porazit každého. Blíže však budeme o play off přemýšlet až po skončení základní části.

Stíháte ještě sledovat Slavii?
Snažím se na to občas dívat, ale už ne tak často. Vím, že teď ta situace u nich není úplně ideální. Rozhodně bych si nepřál, aby spadli, ale pamatuji si, že ještě za mého působení ve Slavii podobná sezóna byla a hráli jsme o udržení v extralize. Slavia má v kádru hodně mladých hráčů, z těch zkušenějších tam je v podstatě pouze „Bedýnka“ a Vlasák. Těžko soudit z USA, ale moc růžově to nevypadá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.