bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozjetí Žraloci přivítají Tučňáky, nabité úterý přinese dalších devět zápasů

15. ledna 2019, 20:25

Jan Vojkůvka

Celkem deset zápasů nabídne úterní program v zámořské NHL. Pomyslnou třešničkou na dortu bude úplně poslední zápas hracího dne mezi San Jose a Pittsburghem. Pikantní bude ale i souboj mezi Nashvillem a Washingtonem, či střetnutí Winnipegu s Vegas.

01:00 New York Islanders - St. Louis Blues

Islanders plně využívají faktu, že se Buffalu v posledních týdnech nedaří, a pronikli na osmé místo Východní konference. Ostrovany v této sezoně zdobí zejména fantastická obrana, která je vůbec nejlepší v celé lize s pouhými 117 inkasovanými brankami. Fakt, že jsou hráči New Yorku tak nízko v tabulce ovšem znamená, že v klíčových okamžicích nedokáží strhnout vítězství na svou stranu.

Dost náročnou prověrkou pro ně bude souboj proti St. Louis, které vyhrálo třikrát v řadě a pomalu se prokousává tabulkou Západní konference směrem vzhůru.

01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes

V New Yorku se bude hrát ještě jeden zápas. Rangers, jejichž forma je v současnosti spíš podprůměrná, doma přivítají Carolinu. Ta si naopak na solidní výkony z posledních dnů a týdnů stěžovat nemůže. Se sedmi vyhranými zápasy z posledních deseti duelů se vyšvihla už na desáté místo Východní konference a ráda by navázala na své výsledky i na ledě Rangers.

Opřít se přitom mohou i o vzpomínky na říjnový zápas, ve kterém doma své soupeře přestříleli 8:5. 

01:00 Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils

Už potřetí v této sezoně čeká na fanoušky zámořského hokeje souboj mezi Columbusem a New Jersey. Blue Jackets ve dvojzápase v prosinci dokázali vyhrát oba duely se skóre 5:1 a favority budou i tentokrát.

Oba celky do zápasu půjdou ve velmi slušné střelecké formě. Columbus v posledním utkání přestřílel Rangers 7:5, New Jersey naopak Chicago 8:5. Podaří se ale Ďáblům přerušit třízápasovou vítěznou šňůru Columbusu?

01:30 Montreal Canadiens - Florida Panthers

Florida se v novém roce hodně trápí a místo očekávané honby za nejlepší osmičkou Východní konference, se začala opět tabulkou propadat. Na vině je i šest porážek v řadě. Svůj pětizápasový trip zakončí na ledě Montrealu, se kterým v prosinci prohrála doma 3:5 a má mu tak co vracet.

Jenže Canadiens jsou ve slušné formě. V noci na úterý vyhráli na ledě Bostonu a na kontě mají tři výhry z posledních čtyř zápasů.

01:30 Detroit Red Wings - Anaheim Ducks

Jedenáct porážek v řadě mají na kontě Ducks z Anaheimu. Tak dlouhou šňůru zápasů bez vítězství v této sezoně ještě žádný z týmů neměl a Kačerům tak náleží z tohoto hlediska dost nelichotivý rekord. 

Anaheim touží po zvratu, i proto začal provádět změny v sestavě a vyměnil do Dallasu Cogliana za Shorea. 

Detroit, jenž se v této sezoně také herně velmi trápí, by pro Anaheim mohl být ideálním týmem, na kterém svou smůlu prolomit. Jenže Red Wings mají pochopitelně úplně jiné plány a sami chtějí využít bídné formy soupeře, aby potvrdili svůj výkon ze zápasu v Minnesotě, kde vyhrál 5:2.

02:00 Nashville Predators - Washington Capitals

Nashville patří tradičně k nejlepším týmům základní části, letos však jejich pozice ohrožuje mnoho jiných celků. Na Západě jsou dokonce až pátí, a to i přes velmi slušnou dlouhodobou formu s 8 výhrami z 10 zápasů.

Na jejich led přijede Washington, jemuž se naopak trochu v posledních dnech nedaří a po vítězné šňůře přišly dvě domácí porážky s Columbusem a St. Louis. Na konci prosince navíc doma schytal od Predators debakl 3:6 a prohrál s tímto týmem už popáté v řadě. Naposledy se Washington proti Nashvillu radoval v březnu 2016.

02:00 Minnesota Wild - Los Angeles Kings

Minnesota po dvou porážkách v řadě nutně potřebuje zvítězit, pokud se nechce propadnout tabulkou Západní konference mimo elitní osmičku, kam se před nedávnem opět dotáhla. Na domácím ledě přivítá Krále z Los Angeles, kteří jsou na chvostu Západní konference i celé ligy (o poslední místo se přetahují především s Ottawou, Philadelphií a Chicagem). 

02:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights

Winnipeg, jenž těsně vévodí Centrální divizi, přivítá na svém ledě rozjeté hráče Vegas. Ti z posledních 10 zápasů dokázali vyhrát hned osmkrát a bojují se San Jose a Calgary o čelní pozici v Pacifické divizi.

Pro oba týmy se bude jednat o první vzájemný zápas od loňského play off, ve kterém Golden Knights porazili Jets ve finále konference 4:1 na zápasy. 

02:30 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning

Na led Dallasu přijede suverén této sezony z Tampy. Lídr celé NHL má na čele soutěže osmibodový náskok na druhé Calgary, jež vévodí Západní konferenci.

Tampa se v novém roce nacházela ve velmi dobré formě, kterou potvrzoval i lídr kanadského bodování Nikita Kučerov. Jenže poslední duel na ledě Islanders přinesl trochu nečekanou, a vysokou, porážku 1:5. O nápravu budou Blesky usilovat proti Dallasu, který prohrál překvapivě na ledě Philadelphie a na konci minulého týdne také doma se St. Louis. 

04:00 San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins

Pikantní souboj přinese úplný závěr celého programu. Pittsburgh dal zapomenout na několik týdnů staré trápení a vyšvihl se tabulkou Východní konference na současné šesté místo. Dlouhodobá forma Penguins je výtečná, když z posledních 10 zápasů dokázali 8 vyhrát. Na konci minulého týdne přitom prohráli na ledě Los Angeles nečekaně 2:5, čímž si trochu svou bilanci pokazili. 

Ve fantastické formě se nachází rozjetí Sharls ze San Jose. Ti vyhráli šest zápasů v řadě, dokázali přehrát Tampu či Vegas a bez větších problémů potvrdili role favoritů v duelech s Ottawou, LA či Edmontonem. V souboji s Pittsburghem je však hledání favorita téměř nemožné a vzájemné utkání slibuje atraktivní bitvu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.