bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozjetý Columbus se vrací do akce dnes v noci na ledě Detroitu

9. prosince 2016, 20:00

Michal Muška

Na šest zápasů se dnes v noci mohou těšit milovníci National Hockey League. Red Wings se doma pokusí zastavit hokejisty Columbusu, Chicago v souboji těžkých vah přivítá Rangers, Anaheim v rámci kalifornského derby změří síly se San Jose a Oilers se pokusí na ledě Minnesoty napravit včerejší zpackané utkání s Flyers.

1:00 Buffalo Sabres (10-10-6) – Washington Capitals (15-7-3)

Ač by se bilance Caps mohla na první pohled zdát jako velmi dobrá, v letošní našlapané tabulce Metropolitní divize to momentálně stačí až na páté místo. Poslední dva zápasy však celek z hlavního města vyhrál a dnes tak bude u Niagarských vodopádů usilovat o třetí vítězství v řadě. O tom posledním rozhodl v Bostonu gólem v prodloužení Nicklas Backström a upevnil tak svou pozici nejproduktivnějšího hráče Washingtonu. Trochu za očekáváním zatím zůstává Alex Ovečkin, jehož dvanáct branek sice rozhodně není žádným propadákem, mezi nejlepší v lize, kde jsme ruského střelce zvyklí vidět, však zatím nepatří.

Šavlím bezesporu pomohl návrat Jacka Eichela, jenž po zranění zatím sbírá průměrně bod na zápas, přesto se však Buffalo nachází na předposlední příčce východní konference, navíc s nejhorším poměrem vstřelených a obdržených branek. Buffalu se nedaří především na domácím ledě, kde zatím zvítězilo pouze pětkrát - hůře je na tom v tomto ohledu pouze Colorado. Nejproduktivnějším hráčem Sabres je se sedmnácti body letní akvizice Kyle Okposo, kterého stíhá finský zadák Rasmus Ristolainen (1+15). Trenér Dan Bylsma navíc od samého začátku soutěže nemá k dispozici kompletní kádr, i nyní po návratu Eichela tak nemůže počítat třeba s Tylerem Ennisem či Zachem Bogosianem.

1:30 Detroit Red Wings (13-11-3) – Columbus Blue Jackets (15-5-4)

Detroit se vrací na domácí led po dvou vítězných duelech na hřištích soupeřů, aby změřil síly s rozjetými Blue Jackets. Columbus momentálně patří k nejlepším týmům celé soutěže, Modrokabátníci inkasovali nejméně branek ze všech, mohou se pochlubit nejúdernější přesilovkou a v Detroitu dnes budou útočit na páté vítězství v řadě. V dresu Columbusu letos září Cam Atkinson či Alex Wennberg, vyplácí se nechtěný Sam Gagner a pevné místo v sestavě má i jihočeský rodák Lukáš Sedlák, jenž stále vyhlíží první trefu v nejslavnější hokejové lize.

Oba týmy se letos střetnou poprvé, loni byli mírně úspěšnější Red Wings. Ti budou i dnes spoléhat na svého nejproduktivnějšího hráče Henrika Zetterberga, nejlepším střelcem Rudých Křídel je pak s osmi trefami Dylan Larkin. Od amerického útočníka se však čekalo přeci jen trochu více než jeho současná bilance 8+2 a pět záporných bodů ve statistice plus-mínus. Takřka všechny statistiky dnes favorizují hosty z Columbusu, pokud by ale došlo na samostatné nájezdy, dalo by se očekávat vítězství domácích. Red Wings zatím ovládli všechny čtyři rozstřely a jsou v této činnosti nejlepším týmem celé ligy. 

1:30 New Jersey Devils (12-8-6) – St. Louis Blues (15-8-4)

Blues po porážce v Brooklynu pokračují ve svém tripu na ledě Devils, proti kterým uspěli v minulé sezoně v obou případech. Letos se však Ďáblům daří o poznání více a zejména doma jsou takřka neporazitelní (8-0-2). Svěřencům Johna Hynese nepochybně pomohl příchod Taylora Halla, letos se navíc konečně daří i Travisu Zajacovi. Za New Jersey pravidelně nastupuje i šestý hráč draftu 2015 Pavel Zacha, českého fanouška však nepotěší pohled na jeho jedenáct mínusových bodů, s nimiž je nejhorší v celém týmu. Devils mají letos v Metropolitní divizi těžký život a navzdory solidním výkonům se nyní nachází tři body za Washingtonem, jenž drží momentálně druhou divokou kartu.

V případě St. Louis nic nenaznačuje tomu, že by Bluesmanům měl utéct postup do play-off. Se 34 body jim v tuto chvíli náleží druhé místo v západní konferenci s tříbodovým odstupem za rivalem z Chicaga. Paradoxem je záporné skóre Blues, v poslední době však Hitchcockovi svěřenci oplývají skvělou formou, přestože naposledy podlehli zvedajícím se Islanders. Když už Blues prohrávají, bývá to právě na hřištích soupeře, kde se tak stalo již osmkrát. Jednoznačným lídrem St. Louis je ruský kanonýr Tarasenko, jenž si udržuje průměr více jak bod na zápas.

2:00 Minnesota Wild (13-8-4) – Edmonton Oilers (14-11-4)

Olejáři po famózním startu trochu zvolnili a už se musí dělit o první místo ve slabé Pacifické divizi s nenáviděnými Flames. Tuto situaci dobře známou z 80. let trochu oslabuje fakt, že soupeři z Anaheimu a San Jose mají odehráno méně zápasů, Edmonton tak tedy potřebuje opět začít vyhrávat. Včera k tomu měl dobře našlápnuto ve Philadelphii, nadějně rozehraný zápas však ztratil a tak musí dnes zabrat v Minnesotě, které před pár dny podlehl 1:2.

Connor McDavid sice sbírá jeden bod za druhým a v čele produktivity si vytvořil již propastný devítibodový náskok, dnes v noci ho však čeká kvalitní defenzíva Wild s výborně chytajícím Devanem Dubnykem v zádech. Minnesota dostává v průměru jen dvě branky za zápas a vepředu se může spolehnout na vyrovnaný útok, kterému momentálně s 18 body vévodí Charlie Coyle a v létě podepsaný veterán Eric Staal. Minnesotě se v posledních letech na Edmonton daří, vyhrála sedm z posledních deseti zápasů, dnes navíc nastoupí ve své aréně, kde příliš bodů nerozdává. Zastaví opět skvěle hrajícího McDavida?

2:30 Chicago Blackhawks (17-8-3) – New York Rangers (18-9-1)

Přestože mají Hawks i Rangers na kontě shodně 37 bodů, Jestřábům to v klidu stačí na první místo v západní konferenci, zatímco Jezdci se na východě musí dívat na záda Pittsburghu s Montrealem. Východ je letos nezvykle našlapaný, Rangers tuto situaci však zatím zvládají s přehledem a od samého začátku soutěže patří k nejlepším týmům. Zdobí je trochu překvapivě nejúdernější útok ligy a když se k tomu přidá kvalitní hra dozadu, mohou se Jezdci pochlubit i nejlepším skóre v NHL. Nedá se přitom říct, že by Rangers disponovali útočnými hvězdami jako jejich dnešní soupeř, kde vyčnívají Kane (8+19), Anisimov (11+12) a Panarin (10+13). Nejproduktivnějším Jezdcem je s pouhými 21 body J.T. Miller, alespoň 15 bodů však nasbíralo už deset různých hráčů a právě ve vyrovnanosti jednotlivých útoků tkví palebná síla New Yorku.

Chicago si letos zatím počíná celkem suverénně a tak jediné, co může lodivoda západního lídra Joela Quennevillea znepokojovat, je hra jeho celku v oslabení. Hawks jsou v tomto ohledu s úspěšností 71% stále nejhorším týmem soutěže. S Rangers se Chicago letos utká poprvé, oba loňské zápasy vyhrál hostující tým. Bude tomu tak i dnes v United Center, nebo Blackhawks potvrdí skvělou bilanci v domácích zápasech?

4:00 Anaheim Ducks (13-9-5) – San Jose Sharks (15-10-1)

Anaheim a San Jose se momentálně nachází blízko sebe nejen geograficky, ale také v tabulce Pacifické divize. Oba týmy mají na kontě 31 bodů a dýchají tak na záda dvojici z promrzlé Alberty, po dnešním vzájemném zápase pak minimálně jeden z nich předběhne v tabulce rozjeté Calgary. Dnešní hosté ze San Jose se mohou pyšnit výbornou defenzívou, dopředu to ale Žralokům letos trochu skřípe. Útok tradičně táhne duo Pavelski-Couture, rozhodně více se však čekalo od Boedkera (2+2), Warda (2+5) či Marleaua (6+2), trenér Peter DeBoer se navíc v posledních zápasech musel obejít bez Tomáše Hertla.

To Kačeři letos více branek střílejí i inkasují. Na čele produktivity se střídají Kesler s Getzlafem a Perrym, v sestavě se navíc v posledních zápasech chytl i Ondřej Kaše, jenž na sebe upozornil především bravurně provedenými nájezdy. Svěřenci Randyho Carlylea se mohou pochlubit nejen vysokým procentem využití přesilových her, ale také dobrou bilancí vzájemných zápasů se San Jose z poslední doby. Ducks vyhráli čtyři z posledních pěti střetnutí a ve všech těchto zápasech padalo velmi málo branek, velkou přestřelku tak pravděpodobně nečekejte ani dnes. Z posledních šesti střenutí bylo maximem pět branek v zápase při výhrách Anaheimu 3:2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.