bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozjetý Pittsburgh hostí trápící se Boston, Minnesota a Chicago se na dálku utkají o první místo

22. ledna 2017, 18:30

Michal Sobotka

Ze tří vyhraných zápasů mají průměr 6,3 vstřelených gólů na utkání. Taková je bilance Pittsburghu, který se doma představí proti Bostonu. Bruins naopak ve dvou utkáních ze tří nedali gól. Minnesota a Chicago se v souboji na dálku střetnou o první místo v Atlantické divizi.

18:30 Detroit Red Wings – New York Rangers

V nesmírně napěchované Východní konferenci se hodí každý bod. Detroit navíc doma obstál v posledních zápasech. Porazil silné soupeře, vyzrál na Pittsburgh, Montreal i Boston a z osmi možných bodů získal ve čtyřech zápasech sedm. Od pozice play-off momentálně dělí Red Wings 4 body. Trenér Jeff Blashill byl sice spokojen s předešlým výkonem Petra Mrázka, přesto by měl do branky jít Jared Coreau.

Rangers hledají cestu za konzistencí. Především si ale musí vzpomenout, jak dobře bránit. Ofenziva jim problémy nedělá, v předchozích pět zápasech dali 22 branek, ovšem také jich 20 inkasovali. New York se navíc stále nemůže spolehnout na pomoc zraněného brankáře Raanty, který svými výkony zastiňoval Lundqvista. Král Henrik bude chytat proti Detroitu, ovšem jeho forma není zrovna působivá.

21:00 Pittsburgh Penguins – Boston Bruins

Domácí budou jasným favoritem tohoto duelu, a to i přes to, že v šesti předešlých zápasech s Bostonem hned pětkrát prohrál. Penguins ale ve dvou z minulých tří utkání dali alespoň sedm branek. Navíc Montreal i Carolina dali brankáři Murraymu jen jediný gól. Pittsburgh se doma radoval šestkrát v řadě.

Boston trápí špatná koncovka. Dva ze tří duelů sehrál v domácím prostředí a nedal jediný gól. Ztroskotal na Islanders i Chicagu. Pět branek mezitím sice vstřelil v Detroitu, kde ale padl po samostatných nájezdech. Bruins tak mají na kontě tři porážky za sebou, což je vzhledem k poměrně slušné formě Maple Leafs problém.

23:00 Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets

V Atlantické divizi není týmu s lepší současnou formou, než má Ottawa. Senators mají na kontě tři triumfy v řadě, naposledy vyhráli v Torontu. Do jejich vítězné série se počítá také první vzájemný duel s Columbusem, který svěřenci Guye Bouchera vyhráli bez inkasované branky. Jedinou těžkou otázku bude mít domácí trenér s pozicí brankáře. Mike Condon chytal 21 utkání za sebou, jenže v brance byl také o den dříve.

Blue Jackets se po vítězné sérii trochu hledají, z deseti předchozích utkání vyhráli pětkrát, naposledy si doma těsně poradili s Carolinou, kterou ve čtyřech dnech porazili hned dvakrát. Včerejší skalp ale nebyl z nejsnadnějších, Columbus byl totiž pod velkým tlakem soupeře. Scott Hartnell, autor vítězné trefy, tak měl radost alespoň z toho, že klub vyhrál utkání, ve kterém se mu nevedlo.

00:00 New York Islanders – Philadelphia Flyers

Přesně o půlnoci začne v Brooklynu utkání, ve kterém se domácí mohou odlepit ode dna Metropolitní divize. Z pěti utkání Islanders vyhráli čtyřikrát a ačkoli uzavírají tabulku, tak na pozice zaručující vyřazovací boje ztrácí pouze pět bodů. New York hlavně výrazně zlepšil defenzivní činnost. Kings mu dali dvě branky, ale Dallas a Boston ani jednu.

Flyers proti Islanders hrají určitě rádi. Vyhráli v posledních čtyřech případech. V probíhajícím ročníku se ale soupeři potkali jen jednou. Na začátku listopadu vyhrála Philadelphia v Barclays Center po nájezdech 3:2. Na druhou stranu forma hostů hovoří výrazně proti nim, protože Flyers devětkrát v řadě venku nevyhráli.

01:30 Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks

O důležité body bude hrát především Vancouver, kterému chybí bod na play-off. Chicago se ale nebude chtít dát porazit zadarmo, navíc Blackhawks chybí jen dva body v tabulce divize na první Minnesotu. Domácí vyhráli dvakrát v řadě, když uspěli v Coloradu a posléze také na ledě Bostonu. Proti Vancouveru navíc třikrát za sebou uspěli a naposledy prohráli v listopadu 2015.

Vancouver se uskromnil v počtu nastřílených branek, ale protože mu funguje obrana, tak nemá problém s tím, aby vyhrál zápasy. S Nashvillem a Floridou vstřelili Canucks dohromady tři branky, ale brali čtyři body. Také dnešní hosté se mohou chlubit sérií dvou výher za sebou.

02:00 Minnesota Wild – Nashville Predators

Zatímco loni Nashville porazil Minnesotu ve třech ze čtyř případů, letos se karta obrátila. Wild ale pod novým trenérem Boudreauem hrají výborně dozadu a není tedy divu, že vedou Centrální divizi. Minnesota vyhrála čtyři z pěti utkání, stejnou bilancí se ale mohou chlubit také hosté.

Vzájemné duely však vyznívají pro domácí, kteří vyhráli oba v probíhajícím ročníku. Na svého soka ztrácí Predators už propastných čtrnáct bodů, ale musí bojovat, aby se na jejich místo nedostalo St. Louis, které by rádo do první trojky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.