bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozjetý Winnipeg přivítá Ottawu, Dallas a Los Angeles zkusí prodloužit své vítězné série

3. prosince 2017, 20:00

Matyáš Krahulík

V noci z neděle na pondělí se v NHL odehrají čtyři utkání. Chicago doma vyzve silné Los Angeles, Winnipeg si to v kanadském souboji rozdá s Ottawou a nováček z Vegas si tentokráte změří síly s Arizonou.

1:00 Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Blackhawks, kteří byli v nedávných sezónách zvyklí na roli velkého favorita, to letos budou mít výrazně těžší. Svěřenci uznávaného kouče Joela Quennevillea jsou až na jedenáctém místě v Západní konferenci a jejich forma také není ideální, jelikož prohráli poslední tři utkání.

Jednou ze silných stránek Jestřábů je hra v oslabení, v jejíž úspěšnosti jsou čtvrtým nejlepším mužstvem v NHL. Naopak se jim příliš nedaří v přesilovkách, které mají páté nejhorší.

Kings jsou na tom výrazně lépe a momentálně se vyhřívají na prvním místě v Pacifické divizi se ziskem pětatřiceti bodů. Dnes navíc mohou zabojovat o páté vítězství v řadě, takže i jejich forma je velmi dobrá.

Los Angeles se kromě bodového zisku může pochlubit i nejlepší obranou v lize. Králové si totiž udržují průměr 2,22 inkasovaných gólů na zápas, což je nejnižší číslo napříč celou soutěží.

Očekávaní brankáři: Anton Forsberg – Jonathan Quick

1:00 Winnipeg Jets – Ottawa Senators

Fanoušci Winnipegu jsou nyní v sedmém nebi. Jets totiž v poslední době vyhrávají jeden zápas za druhým a díky tomu postupně vystoupali až na první místo v Západní konferenci. Tryskáčům se navíc mimořádně daří ve vlastní aréně, kde vybojovali již devět výher a jen ve třech případech odešli poražení.

Největšími tahouny Winnipegu jsou letos Mark Scheifele a Blake Wheeler. Tito forwardi již společně nasbírali 63 kanadských bodů a oba patří do první desítky bodování NHL.

Ottawa, jež při nedávné výměně získala Matta Duchenea, se ničím podobným pochlubit nemůže. Senátoři prohráli sedm z posledních deseti utkání a na Východě jsou až třináctí.

Sens patří, co se produktivity týče, mezi nadprůměrné týmy. Na kolena je ale sráží příliš velké množství inkasovaných gólů, které je mnohdy připravují o cenná vítězství. Hráči Ottawy v průměru inkasují 3,2 gólů v každém utkání a jejich obrana je osmou nejhorší v lize.

Očekávaní brankáři: Mike Condon – Connor Hellebuyck

2:00 Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes

Golden Knights svými výkony na začátku sezóny překonávali nejrůznější rekordy a nedávno se dokonce dostali na první místo ve své divizi. Nyní ale, zdá se, čelí malému výpadku formy, jelikož prohráli poslední tři zápasy a nezískali v nich ani jeden bod.

Již při prvním pohledu na soupisku Vegas bylo každému jasné, že hlavním problémem tohoto mužstva bude propustná obrana. Zlatí rytíři sice patří k nejproduktivnějším mužstvům v lize, ale vzadu mají veliké rezervy a průměrně inkasují přes tři góly na zápas.

Arizoně velké letní změny vůbec nepomohly a již v této fázi nové sezóny je téměř jisté, že se do play off ani tentokrát nepodívá. Nedávno to sice vypadalo na malé zlepšení, když Coyotes mezi 17. a 25. listopadem vyhráli čtyři z pěti zápasů, ale od té doby již zvítězili pouze jednou a v rámci ligové tabulky jsou předposlední.

Kojoti patří k nejhorším týmům prakticky ve všech myslitelných statistikách. Mají druhý nejméně produktivní útok, nejhorší obranu v lize i jednu z nejméně úspěšných přesilovek. Pouze při hře v oslabení patří k ligovému průměru.

Očekávaní brankáři: Malcolm Subban – Scott Wedgewood

2:00 Colorado Avalanche – Dallas Stars

Coloradu se v posledních zápasech nedaří podle představ, a to se projevilo také na jeho postavení v tabulce. Avs se propadli až na třinácté místo v Západní konferenci, což jim pochopitelně na play off nestačí. Laviny však mají na všechny ostatní týmy na Západě minimálně jeden zápas k dobru, a tak ještě rozhodně nemusí panikařit.

Velikým tahounem Avalanche je mladý útočník Nathan MacKinnon. Ten ve 24 zápasech nakupil již 28 bodů (8+20) a udržuje si tak průměr více než jednoho bodu na zápas.

Stars jsou se svou pozicí rozhodně spokojenější. Svěřenci Kena Hitchcocka vyhráli poslední čtyři utkání a v pořadí Západní konference se dostali až na šestou příčku.

Hvězdy v minulých letech trápil především nekvalitní brankářský tandem a příliš propustná obrana. Tyto problémy už jsou ale minulostí a mužstvo Dallasu má nyní jedenáctou nejlepší obranu v lize. Daří se mu navíc i v oslabení, kde je páté nejúspěšnější.

Očekávaní brankáři: Kari Lehtonen – Semjon Varlamov

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.