bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozsíval nenastoupil do přípravného kempu

18. září 2017, 14:27

Josef Potůček

Současný nejzkušenější našinec v NHL Michal Rozsíval neprošel v Chicagu vstupními fyzickými testy. Příčinou jsou přetrvávající problémy po otřesu mozku, který utrpěl v samotném závěru předešlé sezóny.

Mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z let 2013 a 2015 byl v dubnu zasažen pěstí do hlavy rozlíceným útočníkem Anaheimu Nickem Ritchiem poté, co krosčekoval jeho hvězdného spoluhráče Coreyho Perryho. Po nevybíravém ataku zůstal tehdy český zadák ležet otřesený na ledě a až po chvíli zamířil do šatny.

Ačkoliv trenér Joel Quenneville bezprostředně po utkání, do jehož zbytku již Rozsíval nenastoupil, ujišťoval, že se nejedná o nic závažného, je zřejmé, že opak je pravdou. Sluší se dodat, že Ritchie dostal za svůj atak dvouzápasovou suspendaci.

Vlašimský rodák by přitom mohl v nadcházejícím ročníku dosáhnout mety tisíce utkání v základní části NHL. Aktuálně jich má na kontě 963.

I v případě, že se Rozsíval plně zotaví, nečeká ho vzhledem k široké a kvalitní paletě obránců v kádru Černých jestřábů v dobývání oné bájné hranice nikterak jednoduchý úkol. O místo v sestavě se zde reálně uchází až deset beků, mezi nimi i jeho krajané Michal Kempný a Jan Rutta.

Devětatřicetiletý Rozsíval, který v únoru prodloužil smlouvu v Chicagu o další rok, působí ve Větrném městě od roku 2012. Předtím hrál za Pittsburgh (1999-2003), New York Rangers (2005-2011) a Arizonu (2010-2012).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.