bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ruce pryč od ruské hvězdy. Panarina nepustíme, zní z Columbusu

21. září 2018, 17:00

Jan Vojkůvka

Spekulace ohledně možného trejdu Artěmije Panarina jsou utnuty. Alespoň podle informací, které má televizní stanice TSN. V pořadu Insider Trading to oznámil Darren Dreger s tím, že Columbus nadále doufá, že ruského útočníka dokáže podepsat.

Není divu, že se Blue Jackets Panarina nechtějí vzdát. Poté, co ho přivedli před minulou sezonou z Chicaga, dokázal ruský forvard přesvědčit o svých kvalitách a v 81 zápasech nastřílel 27 branek a přidal 55 asistencí. Jenže jak se k celé situaci staví sám Panarin?

Ten se na konci sezony stane nechráněným volným hráčem. A podepisovat kontrakt během ročníku s Columbusem nehodlá. Zároveň ale nehodlá jednat ani o výměně. Chce se zaměřit pouze na hokej. To potvrdil i jeho agent Daniel Milstein.

„Artěmij miluje hokej, ale nenávidí obchodní stránku své profese,“ podotkl. „Jakmile sezona začne, chce se soustředit pouze na hru. Bude chtít odvádět ty nejlepší výkony a pomoci svému klubu.“ 

To může sice Columbus těšit, ale je tu ještě další faktor, se kterým si generální manažer Jarmo Kekäläinen musí lámat hlavu. Jeho svěřenec totiž potvrdil, že nechce v týmu zůstat dalších osm let. A zatímco Columbus by rád uzavřel s Rusem dlouhodobý kontrakt, Panarin by raději působiště změnil.

Jinými slovy do konce hokejové sezony nejspíš nebude s Panarinem o možném prodloužení smlouvy řeč. A po sezoně? Rus může počkat na otevření trhu s volnými hráči a naslouchat nabídkám, kterých dozajista bude spousta.

Nabízí se tak řešení v podobě trejdu, což ale Kekäläinen odmítá. „Nemá žádný zájem na tom, aby Panarina vyměnil. Chce se pokusit ho přesvědčit, aby podepsal novou smlouvu, stejně jako Sergej Bobrovskij,“ uvedl Dreger ve svém pořadu a připomněl tím, že ve stejné pozici je i ruský brankář.

Kekäläinen své záměry o snaze podepsat oba hráče potvrdil i pro oficiální web NHL. Dal tím jasně najevo, že Panarin není ostatním týmům k mání. Skutečně ale bude generální manažer týmu riskovat, že s ním ruský hokejista neuzavře nový kontrakt a přijde o něho bez náhrady?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.