bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ruský příliv. Do NHL se valí kvarteto reprezentantů Sborné, včetně Tichonova a Plotnikova

2. července 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Vše začalo nenápadně, do Severní Ameriky se za sportovními ambicemi vydali Artěmij Panarin s Jevgenijem Medvěděvem, první se upsal Chicagu Blackhawks, druhý Philadelphii Flyers. Postupně se ovšem objevovaly zprávy o možných odchodech dalších klenotů ruského hokeje, KHL měla schytat řadu tvrdých políčků. A nakonec na ně skutečně došlo, domácí soutěž včera opustili čtyři reprezentanti Sborné. Především ztráta Viktora Tichonova a Sergeje Plotnikova musí mimořádně bolet.

1, Alexandr Burmistrov, 23 let

Již delší dobu se mluvilo o tom, že by Tryskáči přivítali Burmistrova zpátky ve Winnipegu s otevřenou náručí. Šikovný forvard odešel před dvěma lety po výrazných sporech s tehdejším koučem Claudem Noelem do Kazaně, nicméně opakovaně vyjádřil touhu opět naskočit v NHL. S Jets se domluvil na dvouleté smlouvě na 3,1 milionů dolarů. Mohl by zaujmout místo uvolněné odchodem Michaela Frolíka a zařadit se mezi winnipežské tahouny.

2, Kirill Petrov, 25 let

Druhá ztráta pro AK Bars. Petrov si plácl s newyorskými Islanders. Tedy s klubem, který urostlého útočníka před sedmi lety draftoval. Kývl na roční nováčkovský kontrakt, dá se tušit, že bude pendlovat mezi prvním mužstvem a farmou. K tomu, aby se prosadil, by mu měla pomoci záviděníhodná postava, váží přes metrák a měří 190 centimetrů. Své fyzické parametry se navíc nebojí využívat. 

3, Viktor Tichonov, 27 let

Vnuk legendárního trenéra Sborné se pokusí v nejlepší lize světa prorazit na druhý pokus, předchozí štace u arizonských Kojotů mu příliš nesedla.  Štěstí zkusí v Chicagu, kde se může těšit na Panarina, svého kumpána z petrohradského SKA. Společně se letos radovali z Gagarinova poháru, nyní touží dobýt další slavnou trofej. Tichonov podepsal jednoletou smlouvu na 1,04 milionu dolarů. Od Blackhawks jde o velmi chytrou investici.

4, Sergej Plotnikov, 25 let

Pittsburghský GM Jim Rutherford si dal zajímavý cíl - chtěl sehnat kvalitního Rusa do druhé formace vedené Jevgenijem Malkinem. Vedla jej k tomu zcela prostá motivace, přeje si totiž "Gena" probrat ze zimního spánku a pomoci mu k výkonům, jež mu kdysi vynesly Hart Memorial Trophy. Volba padla na Plotnikova, rychlého a technického borce, se kterým tuze rád hraje Alexandr Ovečkin. Plotnikov umí nahrát i zakončit, poslední tři roky táhl Lokomotiv Jaroslavl. S Tučňáky podepsal roční nováčkovský kontrakt

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.