bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rutta zůstává v Tampě! S Lightning se dohodl na nové roční smlouvě

3. května 2019, 23:57

Václav Jáchim

Chystá se na mistrovství světa, Jan Rutta aktuálně bojuje s českou reprezentací na Carlson Hockey Games v Brně. Písecký odchovanec může směrem k vrcholu sezony ladit v klidu, má totiž jasno o dalším angažmá. „Honza bude nadále hrát za Tampu Bay," informuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje. Klub už to potvrdil i na svém webu.

Jan Rutta se k Lightning přesunul v průběhu sezony poté, co byl vyměněn z Chicaga. Za Blackhawks v tomto ročníku sehrál 23 utkání s bilancí dvou branek a čtyř nahrávek, po přesunu do Tampy stihl za Blesky 14 zápasů NHL a dvě asistence. Další čtyři zápasy a dvě nahrávky si připsal v play off.

Teď je jasné, že modrobílý dres bude oblékat i nadále. „Honza mohl počkat na otevření trhu s volnými hráči, ale prioritou pro něj bylo, aby zůstal v Tampě. Moc se mu v organizaci líbí, je tam spokojen. Závěr sezony byl z jeho strany hodně povedený. Jelikož měl zájem i klub, došlo poměrně brzy k dohodě," připomíná Sivek.

Rutta podobně hovořil krátce poté, co se zapojil do přípravy národního týmu před mistrovstvím světa. „Já bych samozřejmě rád zůstal v Tampě. Uvidíme, jak to dopadne. Může to být za pár dní, může to trvat déle," uvedl někdejší bek Plzně či Chomutova v úterý.

Teď se otazníky vyjasnily, Rutta s vedením Tampy Bay uzavřel nový roční kontrakt. Klub už to potvrdil i na svém webu. „Pro Honzu to je samozřejmě dobrá zpráva. Bylo to jeho přání, navíc nemusí čekat a být v určité nejistotě. Je v přípravě národního mužstva, může se soustředit jen na reprezentační povinnosti," zmiňuje Michal Sivek.

U Blesků prožil Rutta parádní konec základní části. Tampa vyhrála NHL a získala Prezidents' Trophy, ovšem pak nečekaně vypadla hned v prvním kole Stanley Cupu. „Bylo to opravdu rychlé. Sezona se projela ve velkém stylu. Moc mě mrzí, jak to v play off dopadlo," litoval Rutta. Příčin krachu je podle něj víc. „V organizaci se to určitě detailně rozebere."

Stěhování z Chicaga mu přineslo hokejovou i osobní změnu. „Není vůbec špatné, když můžete chodit v pantoflích na zimák. Pokud máme zrovna den bez zápasu, tak je fajn užít si teplejší počasí," kvitoval. Teď ví, že podobný scénář bude platit i v příští sezoně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.