bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rval se s nimi o Stanley Cup, teď jim má pomoct. Loňský šampion míří ke Zlatým rytířům

3. prosince 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Loni na jaře proti nim pětkrát nastoupil ve finále Stanleyova poháru a nakonec se mohl těšit s washingtonskými Capitals z historického úspěchu. Teď se Chandler Stephenson přidává na stranu poražených, oblékne dres Vegas Golden Knights. Nejmladší klub v NHL tak řeší jeden ze svých palčivých problémů - nedostatek útočníků.

Vzájemná výpomoc. Tak lze zdůvodnit čerstvou výměnu mezi Washingtonem a Vegas.

Capitals získávají vedle výběru v pátém kole draftu 2021 především drobnou, byť potřebnou pomoc v boji s tíživým platovým stropem. Loňští šampioni NHL platí svým hráčům 81 milionů dolarů ročně a pohybují se na hraně povoleného ligového maxima (81,5).

Nedávno kvůli napjaté situaci museli poslat na farmu svou brankářskou dvojku Ilju Samsonova. Ve hře o statisíce dolarů se jim vyplatilo, že Rusův konkurent Vítek Vaneček bere o něco méně.

Golden Knights zase dodávají svému útoku kýženou šířku, protože po letních změnách měl kouč Gerard Gallant jen omezený výběr hráčů a navrch se zranil Cody Eakin.

Stephenson není zárukou báječné produktivity, naopak směrem dopředu to od něj bývá slabší a je oceňován spíše za bojovnost a hlavně za defenzivní stránku hry. Jde o vhodného hráče do čtvrté formace, který pomůže i díky skvělému bruslení. Ročně bere 1,05 milionu dolarů.

Znovu se setkává s mužem, který ho před sedmi lety draftoval, tedy s Georgem McPheem. Ten v současnosti plní ve Vegas roli "prezidenta hokejového provozu", ještě nedávno byl generálním manažerem.

O výměně Stephensona se spekulovalo v posledních dnech, přičemž schylující se přestup definitivně odtajnila jeho absence na tréninku v San Jose (Washington nastoupí na ledě Sharks dnes v noci).

V této sezoně zatím nezáří (3+1), nicméně změna prostředí mu klidně může prospět. Golden Knights by měl přispět k vyšší vyrovnanosti výkonů. Caps se bez něj obejdou, do čtvrté lajny mají dost možností - od Travise Boyda přes Brendana Leipsica po Nica Dowda.

Jsou lepší než Stephenson? Možná. Jsou levnější? Určitě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.